MLADENOVIĆ: Han veliko gradilište

Lokalne vesti - Četvrtak 29.12.2016 - 00:12

Vranje - Godina na isteku je bila izuzetno uspešna za Vladičin Han, kao i za njegovo rukovodstvo, ocenjuje Goran Mladenović, predsednik ove opštine.

Mladenović: Han na dobrom putu FOTO S. Tasić/OK Radio Mladenović: Han na dobrom putu FOTO S. Tasić/OK Radio

Mladenović je sumirajući rezultate onoga što je urađeno, i što je bilo planirano da se uradi, posebno naglasio da trenutno Vladičin Han nema nikakvih dugovanja i plus na računu od preko 123 miliona dinara, kao i da je ovu godinu obeležilo oživljavanje privrede.

Kompanija „Teklas“ je početkom proleća otvorila svoje pogone, u kojima trenutno radi 250 ljudi, sa prosečnom platom preko 30.000 dinara. Dobijam informacije da gotovo stalno primaju nove ljude da rade.

Veliko povlačenje radne snage od strane „Teklasa“ očekuje se na proleće, kada bi trebalo da počne sa radom još jedan pogon, koji je sada u pripremi, gde bi trebalo da bude angažovano još 200 do 300 ljudi.

To će biti od značaja ne samo za Vladičin Han, već i za čitav okrug, jer već sada u „Teklasu“ radi 20 ljudi iz Vranja i 15 iz Surdulice.

Otvaranjem „Teklasa“ i „Smeltinga“ ove godine, kao i povećanjem proizvodnje i u drugim firmama koje rade od ranije u Vladičinom Hanu, grad je oživeo, ali tu se neće stati što se pokretanja privrede tiče, jer ima još zainteresovanih investitora
- najavljuje Mladenović.

On posebno za razvoj Vladičinog Hana ističe značaj izgradnje autoputa Koridora 10, jer je na njemu trenutno angažovano preko 900 radnika.

Završetak  Koridora 10, prema dosadašnjim najavama,  očekuje se do kraja naredne godine.

Pored razvoja privrede, prioritet za narednju godinu, je ulaganje u putnu infrastrukturu, kako bi se stvorili uslovi za dalji razvoj poljoprivrede.

- Vladičin Han je izuzetno pogodan za proizvodnju maline, tako da po kvlaitetu roda i broju parcela na nivou Srbije drži korak sa Ariljem.

S obzirom da veiki broj brdsko planinskih sela ima loše puteve, prioritet nam je asfaltiranje tih puteva.

Razlog je jednostavan, da bi proizvođači do otkupnih stanica mogli da transportuju malinu, moraju da imaju dobre puteve, u suprotnom, malina dok stigne do Hana, gubi na kvalitetu.

Mnogi stanovnici naše opštine se sezonski vraćaju selu, proizvodnja maline im je postala osnovni ili dodatni izvor prihoda, tako da je ulaganje u poljoprivredu kroz puteve i subvencije, za našu opštinu od izuzetnog značaja.

U tom kontekstu bih pomenuo i most u Mazaraću koji smo obnovili, ali koji treba da se dodatno ojača sa jedne strane, jer je reka u tom delu toka takva da  stalno meandrira i ugrožava ga.

Naglasio bih da u svemu imamo izuzetnu podršku Vlade Srbije, tako da Vladičin Han može da očekuje samo još bolje dan
e - poručuje Mladenović.

Od projekata koji su obeležili ovu godinu u Vladičinom Hanu, Mladenović izdvaja rekonstrukciju Novog mosta, koja zbog veremenskih uslova nije skroz završena, asfaltiranje putnih pravaca  u gradu i seoskim mesnim zajednicama, zamenu vodovodnih cevi, izgradnju nove kanalizacione mreže u nekim ulicama i naseljima, kao i početak gradnje novog dečiijeg vrtića.

Planirani budžet za narednu godinu je 785 miliona dinara, što je za trećinu više nego u nekim godinama od ranije, i razvojnog je karaktera.

Pored investicija, neće izostati ni podrška porodiljama, učenicima kao i najugroženijim kategorijama društva.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: