Mladenović ponovo direktor

Lokalne vesti - Četvrtak 09.07.2015 - 10:48

Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Domom zdravlja u Vranju.

upravnik Doma zdravlja izabran za direktora DZ u osnivanju FOTO:OK Radio/A.Stojkovic upravnik Doma zdravlja izabran za direktora DZ u osnivanju FOTO:OK Radio/A.Stojkovic

Na sednici lokalnog parlamenta izabrano je i privremeno rukovodstvo Doma zdravlja.

Tako je novi direktor te zdravstvene ustanove zapravo stari upravnik Nenad Mladenović iz redova socijalista.

Iako je bilo najava da bi ta tačka dnevnog reda mogla da bude tačka razdora vladajuće koalicije, sve je ipak prošlo u najboljem redu.

Samo dan pre sednice odbornici Jedinstvene Srbije zapretili su da neće glasati za kadrovsko rešenje SPS-a i Nenada Mladenovića, jer su Palmini ljudi predložili „nestranačku“ ličnost Srđana Tomića Krleta, dermatovenerologa i supruga direktorke Apoteke Olivere Tomić (JS).

Kako se saznaje, posle mučnih sastanaka predstavnika JS sa gradonačelnikom Vranja, odlučeno je da i oni podrže predlog SPS-a za direktora Doma zdravlja u osnivanju.

Za Mladenovića je glasalo 45 od ukupno 65 odbornika, koliko ih ima u lokalnoj Skupštini. Preuzimanje osnivačkih prava nad Domom zdravlja je prvi korak u procesu podele Zdravstvenog centra.

Prema procenama, ceo proces bi mogao da traje i do godinu dana.

Podsetimo da je Zdravstveni centar jedini u Srbiji koji radi u sastavu Doma zdravlja i Bolnice.

Inače, već dva puta pokušano je razdvajanje Doma zdravlja iz sastava ZC. Prvi pokušaj bio je novembra 2013. godine, ali su od tada počeli problemi oko deobnog bilansa koji do sada lokalna samouprava nikako nije želela da prihvati.

Rok za završetak procesa bio je 6. decembar 2013. godine.  

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: