Mladi protiv nasilja nad mladima

Lokalne vesti - Subota 10.09.2016 - 11:10

Ovog vikenda “Neformalna grupa za bezbednost i humanost'' iz Vranja će organizovati prvu u seriji akcija, u okviru projekta pod nazivom “Mladi u borbi protiv nasilja nad mladima”.

Serijom predavanja protiv nasilja FOTO Promo Serijom predavanja protiv nasilja FOTO Promo

Najpre će u subotu od 12 do 14 časova volonteri grupe deliti edukativne flajere na štandu u centru grada, anketirati građane i lepliti postere sa informacijama o akciji.

U nedelju će u sali “OKCE”, tim lider “Neformalne grupe za bezbednost i humanost'' Nikola Rajković održati predavanje na temu “Nasilje u porodici”.

O ovoj temi će govoriti i gost – predavač iz organizacije “SOS telefon Vranje”.

Pored nasilja u porodici, akcijama su predviđene i druge teme: vršnjačko nasilje, sajber nasilje, alkoholizam i narkomanija kao uzrok nasilju i medijsko nasilje nad mladima.

Ciljna grupa aktivnosti ove grupe su mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

“Neformalna grupa za bezbednost i humanost” je grupa mladih, obrazovanih, ambicioznih ljudi koji rade na promovisanju bezbednih i zdravih stilova života i širenju bezbednosne kulture u Vranju i Srbiji.

- Mi se bavimo organizovanjem javnih tribina iz oblasti bezbednosti, gde se putem predavanja, obuka, seminara i treninga ukazuje na postojanje bezbednosnih društvenih problema i pokušavamo preventivno da utičemo na ugrožavanje bezbednosti.

Takođe, bavimo se i humanitarnim radom kroz pomoć nemoćnim licima.

Želimo da javnosti ukažemo na njihove probleme, kako bi im se obezbedili nesmetani uslovi za zdrav i normalan život i maksimalno osigurala bezbednost i jednakost u društvu
– kaže lider ove neformalne grupe Nikola Rajković, master menadžer za terorizam, organizovani kriminal i bezbednost.

Volonterski projekat “Mladi u borbi protiv nasilja nad mladima” finansira Ministarstvo omladine i sporta, preko Udruženja Narodni parlament iz Leskovca.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: