"Mogući incidenti na jugu Srbije"

Lokalne vesti - Utorak 12.05.2015 - 08:18

Vranje -- Zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani izjavio je za dnevnik Danas da ne očekuje eskalaciju nasilja, ali i da je moguće prelivanje incidenata iz Makedonije na teritoriju juga Srbije.

Preševo - napetost raste? Preševo - napetost raste?

- Premijer Vučić u Srbiji nema problema sa antidržavnom opozicijom, što je po mom mišljenju, problem Makedonije i Nikole Gruevskog - ocenio je Destani.

On smatra da samo neko sa lošim namerama po suživot Albanaca, Srba i Roma može da namerno izazove incident, ali da to sigurno ne želi niko iz Beograda.

Destani kaže da nije u kontaktu ni sa kim od albanskih političara sa Kosova, Makedonije i Tirane od izbijanja krize.

- Nema glasa ni iz Skoplja od Alija Ahmetija, niti iz Prištine od Hašima Tačija, a ćute i političari iz Tirane.

Ne razumem to ćutanje, jer u pitanju je opasnost koja preti čitavom regionu, pa i opštinama na jugu Srbije koje se naslanjaju na Makedoniju i Kosovo - kaže Destani.

Iz Kumanova je u Preševu trenutno oko tri stotine Albanaca, koji su smešteni kod rođaka i prijatelja.

- Od subote mi smo u Preševu pod izvesnom tenzijom i strahom, a kad ovo kažem, podjednako mislim na Albance, Srbe i Rome koji ovde žive - rekao je Destani za Danas.
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: