MOJA SRBIJA oduševila i Vranje

Lokalne vesti - Nedelja 12.06.2016 - 11:14

Vranje je u subotu bilo domaćain karavanu „Moja Srbija“, koji Turistička organizacija Srbije organizuje kao putujuću promociju svojih najatraktivnijih turističkih destinacija.

Najupornii su dobili i nagrade FOTO D. Ristić/OK Radio Najupornii su dobili i nagrade FOTO D. Ristić/OK Radio

Svoje promotivne štandove na gradskom šetalištu su imali svi gradovi učesnici karavana, njih 14.

Na njima su predstavili ono najbolje iz svoje turističe ponude.

Izlagači su se trudili da privuku pažnju posetiocima što atraktivnijim sadržajima, a Vranjanci su se najviše zadržavali pored štandova sa jelom i pićem.

Akcenat je bio na promociji turističkih destinacija, ugostiteljsko-turističkih kapaciteta, gastronomskih specijaliteta, manifestacija, kao i prezentaciji ustanova kulture i izložbi suvenira.

Sandra Vlatković iz Turističke organizacije Srbije je vrlo zadovoljna odvijanjem manifestacije u Vranju.

- Vranje je peta stanica karavana “Moja Srbija” i vrelina temperamenta juga čini da je atmosfera zaista sjajna.

Ono što je nama najbitnije, vidimo da se pored samog grada domaćina predstavlja i regionalna ponuda celog kraja.

To znači da je naš cilj da kroz ovaj karavan predstavimo celu Srbiju, ostvaren
– kaže Sandra Vlatković.

Grad Vranje je na raspolaganju imao deset svojih pultova da na njima predstavi turističku ponudu regiona.

Među izlagačima su bili Specijalna bolnica iz Vranjske Banje, Skijalište „Besna kobila“, prenoćište „Ponte Bianco“, kafana „Gradska meana“, vinarija „Aleksić“, destilerija „Zlatna lula“, konditorski proizvodi „Amoreti“ i slikar Mita Ristić.

Poseban pult je imala i TO Vranje, na kojem je bila izložena ponuda suvenira iz našeg grada.

 

Pomoć u promociji Vranja kao turističke destinacije, pružili su i volonteri servisa “Vranje Greeters”, čiji je zadatak da vodi brigu o posetiocima grada i pomogne im da upoznaju ih sa najatraktivnijim sadržajima i lokalnom kulturom.

Ivana Stošić, jedan od volontera ovog servisa kaže da Turističke organizacije u većim gradovima posluju sa “griterima” i da očekuje da se ovakva poslovna saradnja uskoro ozvaniči i u Vranju.

- “Vranje Greeters” uglavnom dočekuje strane turiste i njima je zanimljiva naša kultura.

Prvenstveno im je privlačna naša kuhinja i naša muzika, tako da je kafana prvo mesto gde ih vodimo.

Najzanimljivija lokacija im je Narodni muzej, prvenstveno zbog zgrade, jer je ona starija od, na primer, države Australije, ali generalno, strancima su najzanimljiviji sami naši ljudi
– kaže za OK Radio Stošićeva.

Karavan “Moja Srbija” imao je i kulturno-zabavni deo, u kojem su nastupili KUD „Sevdah“ iz Vranja, folklorni ansambl „Vlasina“,  trubački orkestar Jovice Ajdarevića, pevačka grupa „Ad libitum“ iz Surdulice, Muzička škola „Stevan Mokranjac“ i mladi vranjski rok bend „The Seed“.

Za one koji su želeli da se okušaju u poznavanju naše zemlje organizovan je i kviz “Koliko poznaješ Srbiju”, naravno uz nagradu u vidu besplatnog turističkog aranžmana.
 

    

    

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: