Monografija za VELIKI JUBILEJ vranjske GIMNAZIJE

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.12.2016 - 09:09

U utorak u sali Doma vojske u Vranju, sa početkom u 19 časova biće predstavljena monografija „Vranjska gimnazija 1981 – 2016“, povodom 135 godina rada ove znamenite obrazovne institucije.

Nova monografija o vranjskoj gimnaziji FOTO PROMO Nova monografija o vranjskoj gimnaziji FOTO PROMO

Monografiju potpisuju mr Ljiljana Simonović Grujić i Verica Stošić i ona predstavlja nastavak monografije koja je objavljena 1981. godine, povodom stote godišnjice vranjske gimnazije.

Recenzent knjige je aktuelna direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.

Na promociji će, u ime autorskog tima, govoriti Verica Stošić, pedagog u ovoj ustanovi.

Sećanja na svoje gimnazijske dane sa prisutnima će podeliti nekadašnji učenici ove vranjske škole Selena Stanković, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu, profesor Gimnazije Maja Bulajić i advokat iz Vranja Nebojša Novković.

- Planirano je da se u ime nekadašnjih đaka koji su slavu ove obrazovne institucije proneli daleko van rodnog kraja, obrati i dr Dragan Mikić, načelnik na VMA u Beogradu.

U pripremi je još jedno kapitalno delo iz istorije Vranja, „Znameniti učenici i profesori Gimnazije“ – najavljuje direktorka Suzana Mišić Stanković.

Na predstavljanju monografije biće uručene i zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su pomogli u organizaciji ovog značajnog jubileja i učestvovali u radu škole u poslednjih 35 godina.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: