Mrak sudbina Skadarske

Lokalne vesti - Nedelja 05.10.2014 - 11:05

Vranje - Stanovnici Skadarske ulice u vranjskom naselju Gornja Čaršija ogorčeni su na nadležne jer, kako kažu, decenijama pokušavaju da dobiju uličnu rasvetu, a od toga ništa.

Noć opasna u romskoj mahali Noć opasna u romskoj mahali

Skadarska ulica ima svega stotinak metara. Veoma je uska, i više liči na sokak. Kroz nju ne možete automobilom. Jedino peške ili biciklom. 

Po rečima Miće Šabanovića (57), jednog od stanovnika Skadarske, obraćali su se nadležnima sa zahtevima da se njihov problem reši, ali od toga ništa.

- Veoma je opasno kretati se ovom ulicom noću, jer nije osvetljena. Nije ni asfaltirana kako treba, već smo to mi nešto krpili, tako da možete da upadnete u rupu ili da se sapletete od izrovanog kamenja i da se povredite.

 Tu se noću skupljaju i psi lutalice, tako da ne znate  šta je opasnije, naročito zimi, kad se i nahvata led – opisuje Šabanović svoje i probleme najbližih komšija.

U Direkciji za razvoj i izgradnju Vranja kažu da spremni da stanovnicima   Skadarske omoguće rasvetu, ali da je potrebno da se proveri, da li je ta ulica uvrštena u program izgradnje za ovu godinu. Za slučaj da nije, biće planirana programom izgradnje za 2015. godinu.

Gornja Čaršija, jedan je od najstarijih i najpoznatijih delova Vranja. Uprkos tome komunalna i druga infrastruktura nije baš na zavidnom nivou.

Ulice su  pune rupa, smeća ili pak preplavljene otpadnim vodama, koje se umesto u kanalizaciju iz domaćinstava odlivaju na ulicu.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: