Muke sa kablovskim operaterima po Vranju

Lokalne vesti - Petak 14.11.2014 - 11:18

Gradska vlast najavila je uvođenje reda i strogu kontrolu u postavljanju mreža kablovskih operatera po Vranju.

Kablovski operateri moraju da imaju dozvolu za sve što rade Kablovski operateri moraju da imaju dozvolu za sve što rade

Direkcija za izgradnju grada obratila se Gradskom veću zbog korišćenja kandelabera i stubova za javnu rasvetu u vlasništvu ovog javnog  preduzeća prilikom kod uvođenja kablovske televizije, bez ikakve dozvole.

Tom prilikom precizirano je da se radi o dva operatera, „Jotelu“ iz Niša i „Kopernikusu“ iz Beograda.

Prema rečima nadležnih u Direkciji metalni stubovi nalaze se na gradskim bulevarima kod DIV-a i u ulicama Bulevar  AVNOJ-a i Partizanski put.

Metalni stubovi napajaju se strujom podzemnim kablovima.

- Sa operaterima kablovske televizije imamo sklopljene ugovore, ali oni su krenuli sa neumerenim postavljanjem kablova što je stvorilo problem – objašnjavaju u Direkciji za razvoj.

Branimir Stojančić, portparol Veća kaže da je zbog što skorijeg rešavanja  tog problema  formiran tim stručnjaka  sa članovima  iz Gradske uprave, inspekcijskih poslova, Zavoda za urbanizam, Direkcije za razvoj i predstavnika Telekoma.

- Oni će morati do 19. novembra da dostave plan kako rešiti trenutno postojeće stanje, jer je i više nego očigledno da vlada haos u postavljanju kablovskih mreža u gradu  - kaže Stojančić.

Stojančić  očekuje  i donošenje dugoročnog  projektnog rešenja u korišćenju kablovskih  sistema i najavljuje mogućnost  ukopavanja kablova operatera kablovske televizije.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: