MUZEJ: Selidba zbog renoviranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 10:13

Narodni muzej u Vranju trebalo bi da uskoro bude preseljen sa celokupnim inventarom i postavkma, prema sadašnjim najavama u Pribojčićevu kuću.

Privremeno izmeštanje muzeja. Foto: OK Radio Privremeno izmeštanje muzeja. Foto: OK Radio

Razlog za privremeno preseljenje je početak realizacije projekta „Gradovi u fokusu“, u okviru koga će biti renovirana i zgrada Muzeja.

Prema navodima  Zorice Jović, gradske većnice za kulturu, o tačnoj lokaciji gde će biti preseljen Muzej na neko vreme, trebalo bi da odluče direktor Saša Stamenković i kolektiv ove ustanove.

- Javna nabavka za sanciju Muzeja još uvek nije raspisana, u toku je procedura pripreme dokumentacije, a o lokaciji izmeštanja bi trebalo da tek bude odlučeno.

Za sada je jedini predlog rešenja Pribojčićeva kuća.

Grad Vranje je za realizaciju dva projekta na konkursku „Gradovi u fokusu“ dobio 9,9 miliona dinara za sanaciju Muzeja i Muzej kuće Bore Stankovića
- podseća Jovićeva.

Ona dodaje da sanacija Muzeja podrazumeva konzervatorske radove i to čitavog objekta, a što se tiče Muzej kuće Bore Stankovića, projekat sanacije pored zgrade obuhvata i obnovu i sređivanje dvorišta.

- Za Muzej je opredeljeno 5,2 miliona dinara, a za kuću Bore Stankovića 4,7.

Čim se javna nabavka završi, uz odgovarajuće vremenske prilike, do kraja godine bi trebalo da se krene u realizaciju sanacije ova dva objekta
-  najavljuje Jovićeva.

I postavka iz Muzej kuće Bore Stankovića  trebalo bi da takođe bude izmeštena kod Pribojčića.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: