Na snazi IZBORNA TIŠINA

Lokalne vesti - Petak 31.03.2017 - 07:23

U četvrtak u ponoć je u Srbiji počela predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i iznošenje procena rezultata izbora.

Izbori su spremni, još da se održe FOTO OK Radio Izbori su spremni, još da se održe FOTO OK Radio

Predizborna tišina će trajati do 2. aprila u 20 sati, praktično do zatvaranja biračkih mesta.

Ono što nije zabranjeno jeste objavljivanje informacija i oglasnih poruka nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

U izbornom danu dozvoljeno je objavljivanje informacija o odzivu birača, kao i izveštaja o tome kada su i gde glasali nosioci i kandidati sa lista, a njihove izjave se mogu objavljivati tek po okončanju izborne tišine.

U trci za šefa države ove godine je 11 kandidata, a birališta će biti otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati.

Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga 8.224 u opštinama, odnosno gradovima, i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija.

Na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija glasaće se na 90 biračkih mesta.

U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje.

Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD će za predsednika Srbije glasati dan ranije, 1. aprila, od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštiti, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

OK RADIO, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: