Nacionalni savet Albanaca: Osuđujemo svako nasilje

Lokalne vesti - Četvrtak 16.10.2014 - 14:31

Vranje - Nacionalni savet albanske nacionalne manjine oglasio se u četvrtak povodom najnovije eskalacije nacionalno obojenih sukoba, osuđujući “svaki akt nasilje, a posebno kada je za to osnov nacionalna pripadnost”.

Politički lideri Albanaca sa juga Srbije Politički lideri Albanaca sa juga Srbije

- Kako prenose mediji, pekara albanske porodice u Somboru pod nazivom "Dva Brata" je u potpunosti izgorela nakon što je na nju bačen molotovljev koktel, a nasilje je vršeno i u drugim gradovima u kome su vlasnici albanske nacionalne pripadnosti.

- Nacionalni savet albanske nacionalne manjine oštro reaguje na bilo koju vrstu nasilja koje se mogu vršiti na osnovu nacionale pripadnosti i poziva sve nadlažene organe da obezbede očuvanje reda i mira u svim gradovima Srbije.

- Takvi kukavički akti nisu prihvatljivi i ne doprinose integracionim procesima, šta više ozbiljno štete i stvaraju tenzije i netrpeljivost u međuetničkim odnosima - kaže se u saopštenju koje je potpisala Služba za odnose sa javnošću tog Saveta.

U saopštenju se ne pominje napad na imovinu porodice Nikolić u Preševu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: