Nagrada za "Konekšn"

Lokalne vesti - Nedelja 28.09.2014 - 10:23

Vranje - Regionalni ,,Konekšn“ centar iz Vladičinog Hana odabran je od Kancelarije za evropske integracije za jedan od 13 primera najbolje prekogranične prakse u Republici Srbiji u protekle dve godine.

Konekšn centar - hanska evropska kuća Konekšn centar - hanska evropska kuća

Po rečima Tatjane Panić Živković, menadžera  projekta, kriterijumi po kojima su projekti ocenjivani su: uticaj projekta, održivost rezultata i ostvarenog partnerstva, vidljivost, relevantnost za teritoriju, prekogranični efekat, značajan uticaj na ciljnu grupu, međusektorska saradnja i saradnja  sa javnim icivilnim sektorom.

- ,,Konekšn“ je odabran u konkurenciji od 400 projekata, odnosno sedam programa prekogranične saradnje. Iznenađeni smo priznanjem - kaže Panić Živković.

Sredinom prošle godine u naselju Kula u Vladičinom Hanu otvoren je najsavremeniji regionalni trening centar na jugu Srbije, simboličnog naziva ,,Connektion”, što u prevodu znači ,,povezivanje”.

Projekat je realizovan sredstvima EU kroz IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Njegova vrednost je oko 450.00 evra.

Partneri  i sufinansijeri na projektu bili su opština Vladičin Han i Bugarska privredno-industrijska komora iz Sofije,  uz podršku Centra za razvoj Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Pored dostupnosti privrednicima i  baze podataka na šest jezika, početna ideja za njegovu realizaciju bila je podstaknuta potrebama  da se omogući osobama sa invaliditetom da prisustvuju treninzima i obukama.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: