Najavljena smena školskih odbora

Lokalne vesti - Utorak 18.10.2016 - 08:18

Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima škola i predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević predstavio je plan realizacije dualnog obrazovanja.

Za dualno obrazovanje najvažnije promeniti školske odbore; FOTO: Free Images Za dualno obrazovanje najvažnije promeniti školske odbore; FOTO: Free Images

Kao jedan od najvažnijih koraka u tom planu, ministar je naveo promene sastava školskih odbora, otkriva za OK Radio gradska većnica za obrazovanje i kulturu, Zorica Jović.

- Pored promena školskih odbora, ministar Šarčević je naglasio da je neophodno da se povećaju obuke nastavnika i posebno, obuke direktora – navodi većnica.

Na sastanku, ministar je istakao da uloga roditelja mora da bude vidljivija u školama.

- Roditelji moraju da uzmu aktivnije učešće u školskim aktivnostima, pre svega se misli na osnovne, ali i na srednje škole.

Istaknuto je takođe da mora da se radi i na povećanju broja prosvetnih inspektora i prosvetnih savetnika, za šta se očekuje objavljivanje konkursa od strane Ministarstva
– kaže većnica.

Po pitanju projekta dualnog obrazovanja, zadatak lokalne samouprave je prikupljanje informacija o odgovarajućim kadrovima na ovom području.

- Plan je da stupimo u kontakt sa lokalnim privrednicima, jer su njihove potrebe suština dualnog obrazovanja.

Sve korake ćemo preduzimati u koordinaciji sa Školskom upravom Leskovac i Odeljenjem Ministarstva prosvete u Vranju
– navodi Zorica Jović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: