Najavljeni Borini pozorišni dani

Lokalne vesti - Sreda 15.10.2014 - 12:07

Pod sloganom „Različitosti“ u utorak 21. oktobra u Vranju počinju 34. „Borini pozorišni dani”, naajveča pozorišna manifestacija na jugu zemlje.

Organizacioni odbor najavljuje bogat program Organizacioni odbor najavljuje bogat program

Po rečima Srđana Jovanovića, direktora vranjskog Pozorišta “Bora Stanković”, najveću kulturnu manifestaciju grada otvoriće Radionica integracije predstavom „Dok nas smrt ne rastavi“, u režiji Mikija Manojlovića, a po tekstu Mire Furlan.

- Drugog dana manifestacije publici će se predstaviti  pozorište iz Kruševca i „ART TEMA“ iz Beograda, predstavom „Lepotica Linejna“, koju je adaptirao i režirao Miloš Jagodić, po tekstu Martina Mekdone.

U četvrtak će nastupiti glumci pozorišta iz Zaječara, sa predstavom „Kabare Nušić“ , u režiji Jovana Tomića.

Sledećeg dana „Atelje 212“ će izvesti predstavu „Mizeri“  Stivena Kinga, u režiji Petra Popovića. Poslednjeg dana manifestacije, nastupiće  Pozorište „Bora Stanković“ , predstavom „Tašana“ – kaže Jovanović.

Sve predstave se igraju u Domu Vojske sa početkom u 20 časova. Cena kompleta ulaznica je 2.000 dinara.

Prateći program će se odvijati na istom mestu u 18 časova, od čega organizatori izdvajaju promociju knjige „Enciklopedija kostimografije“ Zore Živadinović Davidović, unuke Bore Stankovića, koja je zakazana za 24. oktobar u 18 časova.

Po rečima Dragoljuba Stefanovića, zamenika gradonačelnika Vranja, za ovogodišnju manifestaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo je čak milion dinara manje nego ranije, oko ola miliona dinara.

Pored sredstava iz budžeta Grada Vranja, „Borine pozorišne dane” pomogli su i „Unikredit banka“, „Alfa plam“ i „BAT“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: