Najavljeno drastično smanjenje plata u Gradskoj upravi

Lokalne vesti - Sreda 05.11.2014 - 11:27

Vranje - Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća rekao je da su na 100. sednici tog tela usvojeni pravilnici o korišćenju službenih vozila i izmeni koeficijenata i zarada zaposlenih.

Odoše pare na Odoše pare na

On je najavio drastično  smanjenje plata zaposlenih u Gradskoj upravi, ali i u gradskim preduzećima.

Stojančić nije izneo podatak o procentualnom umanjenju zarada zaposlenih, ali je kazao da će kod pojedinaca plata biti smanjena i do 16.000 dinara.

- Radi se o izmenama pravilnika o zvanjima, zanimanjima  i koeficijentima  za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi.

Tu će biti smanjenje po određenim platnim razredima vezano za osnovnu,  srednju, višu i visoku školu.

Ovo je smanjenje pre primene uredbe koju je donela Vlada Republike Srbije – objasnio je Stojančić.

Stojančić je kazao da je smanjenje zarada zaposlenih u Gradskoj upravi i preduzećima neminovnost o čemu će biti raspravljano i na narednoj  sednici Gradskog veća u  ponedeljak 10. novembra, a zatim i na  sednici Skupštine grada koja je najavljena za 18. novembar.

Na Skupštini će biti usvojen rebalans budžeta grada za ovu godinu, a u pripremi je kako je rečeno i budžet  za 2015. godinu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: