Najtraženiji radiolozi i matematičari

Lokalne vesti - Sreda 29.04.2015 - 12:48

Na tržištu rada u Vranju i Pčinjskom okrugu najtraženiji su stručnjaci su doktori - radiolozi, kao i profesori matematike, muzike i istorije.

NSZ zove poslodavce na dogovor Foto A. Stojković NSZ zove poslodavce na dogovor Foto A. Stojković

U Nacionalnoj službi zapošljavanja objašnjavaju da radiologa, profesora istorije i muzike na evidenciji nema već dve godine unazad.

- Profesori matematike pojave se i nisu dugo na evidenciji, jer ubrzo budu angažovani u školi na određeno, ili na neodređeno. Profesora muzičke kulture takođe nemamo – kažu nadležni.

Darko Janković, direktor NSZ,  kaže da među nezaposlenima trećinu čine funkcionalno nekvalifikovana lica, koja imaju osnovnu školu, ili manje od toga.

- Takođe, veliki broj mladih do 30 godina je bez posla. To  govori u prilog tome da je neophodno za nezaposlene organizovati programe prekvalifikacije, obuke, kroz usmeravanje mladih ljudi u ona zanimanja koja su tražena na tržištu rada, dakle poštovati zahteve poslodavaca i u tom pravcu usmeravati mlade ljude - kaže Janković.

Ove godine su, kažu u NSZ, izdvojena znatna sredstva za finansiranje programa i subvencija koje imaju za cilj pre svega novo zapošljavanje i to u privatnom sektoru.

- Koristim priliku da pozovem poslodavce na saradnju kako bi se povećao broj zaposlenih – kaže Janković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: