Najviše pijanih u Vodovodu?!

Lokalne vesti - Petak 04.07.2014 - 11:36

Među radnicima javnih preduzeća u Vranju, najviše alkoholičara, ali i porodičnih nasilnika ima u „Vodovodu“, pokazuju statistike NVO koje se bave ovom problematikom.

Uveli alko - test zbog opijanja u firmi Uveli alko - test zbog opijanja u firmi

Koordinatorka SOS telefona u Vranju Suzana Antić Ristić kaže da raniji podaci pokazuju da je najviše pijanih radnika bilo u „Vodovodu“ koji su kod kuće maltretirali članove svojih porodica.

– Mi smo imali ranije sastanke sa rukovodiocima pojedinih javnih preduzeća u gradu od kojih smo tražili da se uključe u borbu protiv nasilja, time što će ugovorom o radu usloviti svoje radnike da idu na lečenje od alkoholizma.

Ne mogu da kažem da je takvih samo u „Vodovodu“, ima ih svuda, ali u ovom preduzeću najviše.

Rukovodioci najčešće kažu da ne žele da se mešaju u „privatnost“ svojih radnika, ali to itekako ima veze i sa firmom, jer oni bukvalno pijani dolaze na posao – kaže Antić Ristić.

Sa druge strane, generalni direktor „Vodovoda“ Krsta Janjić tvrdi da to preduzeće redovno radi alko-test i da radnici koji konzumiraju alkohol prolaze disciplinski postupak.

– Odgovorno tvrdim da pijanih na poslu nemamo, jer redovno, dva puta u 15 dana radimo alko-test.

Do sada smo uhvatili dvojicu koji su malo iznad dozvoljenog proseka imali alkohol u krvi i oni su opomenuti pod pretnjom da će ukoliko se prekršaj ponovi, dobiti otkaz ugovora o radu.

Težih slučajeva nije bilo do sada. To da li su nasilnici kod kuće ne znam, jer se ne mešamo u privatnost naših radnika.

Takođe, ne znam ni da li su pijani van radnog mesta, jer je nama bitno da su oni trezni dok rade – kaže Janjić i dodaje da postoji mogućnost konzumiranja alkohola od strane radnika na terenu, jer kako kaže, često „vlasnici priključka sipaju rakijicu radniku koji im izvrši određenu popravku na vodovodnoj mreži“.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: