Najzad: Povećanje PLATA ustanovama kulture

Lokalne vesti - Sreda 12.04.2017 - 10:24

Radnici zaposleni u ustanovama kulture i Predškolske ustanove (PU) “Naše dete” u Vranju dobiće povećanje plata od pet odsto, saznaje OK Radio.

I zaposlenima u Predškolskoj ustanovi veće plate FOTO: OK Radio I zaposlenima u Predškolskoj ustanovi veće plate FOTO: OK Radio

To je predstavnicima sindikata u ustanovama kulture i PU Vranje saopštio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Radi se u usklađivanju zarada sa novom cenom rada iz decembra 2016. godine, koja iznosi 2.512,45 dinara.

Ove korekcije su izvršene u dobrom delu lokalnih samouprava u Srbiji, ali ne i u Vranju.

Zbog toga je 16. marta organizovan sastanak po nalogu predsednika Vlade Srbije sa gradonačenicima gradova i opština koji nisu izvršili isplatu.

Tada je naloženo tim samoupravama da izvrše obračune po novoj ceni rada, uz stalnu konsultaciju sa Ministarstvom finasija.

Gradska većnica za obrazovanje i kulturu Zorica Jović kaže za OK Radio da je gradonačelnik Slobodan Milenković krajem prošlog meseca održao sastanak sa predstavnicima sindikata na kojem je dogovoreno povećanje plata od pet odsto.

- Povećanje će uslediti najverovatnije od aprilske plate.

Sve nam zavisi od budžeta, jer mora da se uradi korekcija te budžetske pozicije, ali će povećanja sigurno biti
– kaže Jovićeva.

Sve lokalne samouprave koje nisu izvršile usklađivanje zarada u prethodnom periodu, biće dužne da do kraja meseca podnesu izveštaj oko isplata zarada po dogovoru sa sastanka.

Pored Vranja, na tom spisku su i Kragujevac, Niš, Leskovac, Bor, Inđija, Ivanjica, Ub, Arilјe, Zaječar, Smederevska Palanka i još četrdesetak lokalnih samouprava.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: