Namirnice koje izbeljuju zube

Zivot i stil - Subota 22.03.2014 - 00:31

Postupak izbeljivanja zuba u ordinacijama dosta košta, no ako želite da vratite belinu svojim zubima to možete da napravite sami na prirodan način. Sve što vam je potrebno, verovatno već imate u svojoj kuhinji...

stockimages/freedigitalphotos.net stockimages/freedigitalphotos.net

Soda bikarbona

Osim što izbeljuje odeću kada je dodate u prašak za veš prilikom pranja, soda bikarbona izbeleće i vaše zube. Stavite je na četkicu za zube i zube operite uobičajeno. Imajte na umu da ovo ne radite prečesto, najviše jednom nedeljno.

Celer

Celer se uglavnom sastoji od vode, a žvakanje ove namirnice očistiće talog koji se stvara na zubima i pomoći će u uklanjanju bakterija.

Jagode

Jagode su, zanimljivo, takođe namirnica koja će pomoći u izbljevanju zuba. Zgnječene, utrljajte na zube, ostavite minutu i nakon toga isperite vodom i operite zube pastom koja sadrži fluor. Ovo voće sadrži vlakna koja će očistiti bakterije iz usta i zuba.

Agrumi

Agrumi obiluju vitaminom C koji pomaže u uklanjanju bakterija iz usta. Možete i sami napraviti prirodnu pastu za zube sa narandžinom korom, lovorovim listom i malo vode. Limun će takođe biti odličan saveznik u izbjeljivanju zuba.

Limunov sok razredite s vodom i time istrljatjte zube za lepši osmeh i svežinu. No, nemojte ovo da radite više od jednom nedeljno kako se zubi ne bi oštetili.

Zubi s vremenom izgube belinu zbog hrane koju unosimo u organizam, bakterija koje se nastanjuju u ustima, ali i nekih nezdravih navika poput - pušenja.
 

VECERNJI.HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: