Napala majku na sred ulice

Lokalne vesti - Sreda 04.02.2015 - 09:37

Posle kraće rasprave na ulici u Vranju, devojka D.S.(25) fizički je nasrnula na majku L.S.(53) nanevši joj lakše telesne povrede.

Ilustracija Ilustracija

Ona je majku na sred ulice napala, pretukla je i vukla za kosu.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je devojci određeno zadržavanje do 48 sati do saslušanja pred istražnim sudijom.

- Zbog krivičnog dela fizičkog nasilja u porodici, osumnjičena će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju sa krivičnom prijavom biti privedena istražnom sudiji – kaže Stamenković.

Portparolka Osnovnog suda u Vranju Aleksandra Tošić Arsić rekla je za OK Radio da slučaj još uvek nije u nadležnosti suda. Kako je objasnila, istraga i dokazne radnje su u ovom trenutku pred osnovnim Tužilaštvom.

Kako je rekla portparolka, u Osnovnom sudu je tokom prošle godine zbog nasilja u porodici bilo čak 40 predmeta.

– Od tih 40 rešenih predmeta, u 26 je doneta osuđujuća presuda. Šest je bilo oslobađajućih, u dve je odbijena optužba I u tri predmeta je krivični postupak obustavljen.

Od 26 predmeta gde je doneta osuđujuća presuda, u njih 11 određena je kazna zatvora, dok je u ostalih 15 određena uslovna kazna.

Po krivičnom delu nasilja u porodici u kome su nanete teške telesne povrede ili je delo učinjeno prema maloletnom licu, tokom prošle godine rešili smo devet predmeta u kojima je šest osuđujućih presuda, četiri sa kaznom zatvora, dve sa uslovnom kaznom i tri oslobađujuće presude – kaže Tošić Arsić.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: