NAPETO: Ima li štrajka u Simpu?

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.11.2014 - 10:57

Iako je štrajk u Simpu u Vranju bio najavljen za ponedeljak 17. novembar, radnici su obustavu rada odložili do daljeg, saznaje OK Radio.

Simpo - odlučujući dani Simpo - odlučujući dani

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, do ove odluke došlo je nakon overe zdravstvenih knjižica u četvrtak i petak prošle nedelje, ali i obećanja da će isplata dela zaostalih zarada početi u utorak.

– Štrajk je ranije najavljen za 17. novembar, ali smo privremeno odustali od te ideje, jer ima naznaka da bo moglo da dođe do blagog oporavka finansijske situacije u Simpu.

Krajem prošle nedelje overene su nam zdravstvene knjižice, a obećano nam je i da će isplata drugogo dela martovske zarade i cele septembarske početi u utorak ili sredu – kaže radnica Simpa.

Prema njenim rečima, radnici su od ponedeljka ujutru u pogonima, ali je atmosfera neizvesna i poprilično napeta.

– Sve se nešto čeka, napeto je, jer ljudima je došlo preko glave. Egzistencija nam je ozbiljno dovedena u pitanje.

Najnovije promene su nam dale neku nadu i većina radnika je stala uz generalnog direktora Slađana Disića. Konačno je red da se sazna gde smo i šta smo.

Ako je država vlasnik, onda da znamo da je država, ako je Disić onda je Disić. Nama je bitno da primamo plate, a sve ostalo nam je manje važno.

Mnogo je politika umešala prste u rad kompanije i zato smo došli do ove situacije – kaže naša sagovornica, bliska rukovodstvu Simpa.

Ona kaže da radnici više nemaju mnogo strpljenja, te da će još neko vreme sačekati ishod cele priče, nako čega će se znati dalji postupci zaposlenih.

Podsetimo da je Skupština akcionara u toj kompaniji nedavno odlučila da ekonomista iz Beograda i nekadašnji ministar trgovine Bojan Dimitrijević bude novi predsednik Nadzornog odbora Simpa.

To praktično znači i da se ukida funkcija predsednika kompanije. Tako će, verje se, Dragomir Dragan Tomić u svojoj 77. godini konačno otići u penziju.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: