NAPOKON: Advokati prekidaju štrajk

Lokalne vesti - Sreda 21.01.2015 - 12:43

Vlada Republike Srbije prihvatila je pet amandmana narodnog poslanika iz Vranja Dragana Nikolića (SNS) na predloge izmena i dopuna Zakona o javnim beležnicima i četiri prateća zakona, tako da stupaju na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

prekida se strajk advokata prekida se strajk advokata
To će omogućiti da advokati počnu da rade od ponedeljka. 
 
- Po sporazumu između Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije bilo je predviđeno da izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu  i četiri prateća zakona stupe na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. 
 
Kao narodni poslanik i advokat smatrao sam da taj rok treba skratiti i da zakoni moraju da stupe na snagu dan pošto budu objavljeni u Službenom glasniku.  
 
U tom smislu sam i dao amandmane, i Vlada Srbije je preko Ministarstva pravde u potpunosti prihvatila sva pet amandmana. 
 
Ovi zakoni će kad ih usvojimo, u toku današnjeg dana pošto sutra budu objavljeni u Službenom glasniku i budu potpisani od strane predsednika Tomislava Nikolića, stupiti na snagu u petak  - objašnjava Nikolić.
 
Prema njegovim rečima advokati će doneti odluku  o početku rada od ponedeljka kada će i ovi zakoni biti u primeni.
 
- Tako smo razrešili jedno usko grlo, ne bi se čekalo još osam dana, a skraćenje rokova će dovesti do potpune normalizacije rada pravosuđa u Republici Srbiji – kaže Nikolić.    
 
Pravosuđe u Srbiji će profunkcionisati nakon četiri meseca blokade.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: