Naprednjaci preuzimaju vranjske škole

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.10.2014 - 08:39

Školski odbor O.Š. „Branko Radičević“ u Vranju za v.d. direktora škole imenovao je Stamenka Stojanovića, profesora opštetehničkog obrazovanja u toj ustanovi.

"Šesta" škola: Počelo je, počelo

Stojanović će funkciju v.d. direktora obavljati u narednih šest meseci kada će u skladu sa zakonom ponovo biti raspisan konkurs za direktora te ustanove.

Dosadašnji direktor škole Zdravko Veličković se posle 14 godina koliko je proveo na funkciji direktora vraća u nastavu, gde će zameniti baš svog predmetnog kolegu, sadašnjeg v.d. direktora Stamenka Stojanovića.

U prvoj izjavi za OK Radio novoizabrani v.d. direktora O.Š. „Branko Radičević“ Stamenko Stojanović kaže da je nestranačka ličnost.

- Sve se ovo izdešavalo u tri dana, moraću prvo da osmislim šta ću raditi. Jedino što mogu da kažem da ću biti korektan i fer.

Trudiću se da bar donekle budem dobar kao što je bio prethodni direktor, jer mislim da „od njega boljeg nije bilo“ – kaže Stojanović.

Kako se saznaje čitava priča ima političku pozadinu, jer bi direktorsku fotelju u toj školi trebalo da preuzme kadar SNS-a  po direktivi Ministarstva prosvete.

Za Veličkovićevog naslednika iz redova naprednjaka, u Ministarstvu prosvete lobirano je kako se nezvanično saznaje iz lokalnog SNS-a.

Sa svoje strane, Veličković kaže da u Srbiji odlučuje politika, a ne zakon, propisi i realnost.

On je dobio podršku kolektiva i Školskog odbora, ali to ni izdaleko nije ilo dovoljno da ostane direktor, jer, iako jedini kandidat na konkursu, ipak nije dobio saglasnost ministarstva da postane direktor.  

– Dokumentacija oko izbora direktora je poslata ministarstvu 17. septembra i ono je bilo dužno da se oglasi za 30 dana da li daje saglasnost ili ne. U međuvremenu mi je poslata inspekcija po anonimnoj prijavi koju ja nisam ni video.

Inspekcija je izvršila nadzor o radu škole i po meni ništa nije našla. Zapisnik koji je trebalo da dobijem od inspektora do sada nisam dobio.

Sa zakašnjenjenjem je i ministar faksom poslao rešenje o nesaglasnosti da budem imenovan za direktora iako se takav dokument ne šalje faksom – kaže Veličković.

Bilo kako bilo, još jedan socijalistički direktor odlazi sa velike scene, a neka se spreme....

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: