NARODNA DRAMA: Jako obezbeđenje za glumce i publiku

Lokalne vesti - Sreda 16.09.2015 - 11:18

Predstava "Narodna drama" pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, izvedena je u utorak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, u okviru „Nedelje ponosa“.

Sa FB strane Prajda Sa FB strane Prajda

Ozbiljne policijske snage obezbeđivale su ovaj događaj pre, a naročito posle same predstave, ali je na kraju sve prošlo bez incidenata.

Predstava je odigrana na Maloj sceni JDP-a, koja ima skroman kapacitet, ali je gledalište svakako bilo prepuno, a publika je predstavu dočekala gotovo ovacijama.

Boban Stojanović,  jedan od organizatora „Parade ponosa“, rekao je za agenciju Beta da je ovakva predstava pravi način da se kroz kulturu prenese poruka LGBT populacije i da se ljudi edukuju.

- Predstava nam je višestruko važna jer je tekst pisala naša drugrica Olga Dimitrijević, a sa druge strane važno je da se ovakva predstava izvodi u malom pozprištu i u otežanim uslovima(vranjsko pozorište je izgorelo) - rekao je Stojanović za Betu.

Predstavu jepo tekstu Olge Dimitrijević režirala Snežana Trišić.

„Nedelja ponosa“ počela je u ponedeljak, a trajaće do nedelje, kada će biti održana „Parada ponosa“.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: