Nastavak antidijaloga u Jumku

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.06.2014 - 15:12

Predsednica ASNS Ranka Savić posetila je u ponedeljak kompaniju „Jumko“ u Vranju gde se sastala sa rukovodstvom kompanije, ali konkretnih dogovora nije bilo.

U pokušaju da skrenu pažnju sa predsednice sindikata, rukovodstvo fabrike na čelu sa direktorom Goranom Đorđevićem zakazalo je konferenciju za novinare u isto vreme za kad je bilo dogovoreno obraćanje javnosti rukovodstva ASNS, ali je Savićeva bez problema sačekala da se javnosti najpre obrati generalni direktor, a onda je ispred glavnog ulaza u fabriku izjavila da je zadovoljna sastankom.

- Predlog rukovodstva je da se zaostale zarade isplate u narednih 12 meseci zajedno sa redovnim zaradama.
 

Videćemo da li će radnici prihvatiti, ali smo skrenuli pažnju direktoru da u vreme štrajka nije dozvoljeno zapošljavati radnike, a prema našim saznanjima primljeno je oko 300 novih ljudi – kaže Savićeva.
 

Direktor „Jumka“ Goran Đorđević izjavio je da su pregovori bili uspešni, da je dogovoreno da 250 štrajkača počne da radi, a da se postigne sporazum o isplati zaostalih zarada.

Kako je kazao, 250 radnika je u štrajku, a njih 1020 radi, što se i ne poklapa sa zvaničnim podacima o broju zaposlenih u „Jumku“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: