Nastavlja se rekonstrukcija pruge kod Vranja

Lokalne vesti - Sreda 14.09.2016 - 09:11

Nakon uspešno završene prve faze radova na pruzi Koridora 10 kod Vranja, nastavljena je rekonstrukcija i modernizacija južnih deonica ove saobraćajnice, saopštili su iz “Infrastrukture železnica Srbije”.

Pruga kod Neradovca. Foto: Železnice Srbije Pruga kod Neradovca. Foto: Železnice Srbije

Prema navodima na zvaničnom sajtu, radovi na rekonstrukciji tri južne deonice železničkog Koridora 10, između Vranja i Preševa, koji su započeli 18. aprila ove godine, odvijaju se predviđenom dinamikom.

U pitanju su deonice Vinarci - Đorđevo u dužini od 15 kilometara, Vranjska Banja - Ristovac od blizu 18 i Bujanovac - Bukarevac oko 14 kilometara.
 
Izvođač radova je „RŽD Internešnl“ sa domaćim podizvođačima, a vrednost građevinskih radova na ovim deonicama je oko 26,4 miliona dolara i finansira se iz ruskog kredita namenjenog za modernizaciju srpske železnice.

Projektnu dokumentaciju za navedene radove uradio je Saobraćajni institut CIP Beograd na osnovu koje se radi rekonstrukcija donjeg i gornjeg stroja sa uređenjem putnih prelaza, koloseka na mostovima, izmeštanje i ugradnja signalno - sigurnosnih i telefonsko-telegrafskih kablova i ostale opreme.

U prva tri meseca, urađeno je 8,9 kilometara pruge na deonici Vranjska Banja - Ristovac sa svim pratećim elementima, kao i sedam kilometara pruge na deonici Bujanovac - Bukarevac. Pored toga, tokom trajanja letnje sezone, završeni su radovi na prolaznim kolosecima u stanicama Bukarevac, Bujanovac i Vranje.

U okviru prve faze, radovi na dve deonice, Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac, koji su trajali od 18. aprila do 17. juna 2016. godine izvođeni u 36-očasovnim zatvorima saobraćaja, a u periodu od 17. juna do 5. septembra 2016. godine, zbog letnje sezone i međunarodnog putničkog saobraćaja, radovi su realizovani smanjenim intenzitetom i u manjim intervalima zatvora koloseka.
 
Nakon letnje pauze, od 5. septembra 2016. godine počela je druga faza i radovi su nastavljeni sa 36-očasovnim zatvorima i prekidima koji će omogućiti bezbedno odvijanje saobraćaja. Ujedno su otpočeli i pripremni radovi za rekonstrukciju treće deonice, Vinarci - Đorđevo.


Završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji svih 46,5 kilometara na tri deonice južnog dela železničkog Koridora 10 očekuje se do maja 2017. godine.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: