Nečuvena drskost: Ukraden kompjuter iz USLUŽNOG CENTRA

Lokalne vesti - Petak 29.09.2017 - 11:32

Iz Uslužnog centra Gradske uprave Vranje nedavno je ukraden kompjuter, potvrđeno je OK Radiju.

Uslužni centar u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Uslužni centar u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Policijska uprava u Vranju je potvrdila da je iz Matične službe iznešeno jedno kućište računara, ali nije želela da daje više detalja zbog interesa istrage.

- Policijska ekipa je izvršila uviđaj na licu mesta i intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja – kažu iz vranjske policije.

Sudeći prema situaciji koja je zatečena na licu mesta, kompjuter je iznešen kroz prozor zadnjeg dela uslužnog centra, koji je lociran u pravcu prema dvorištu Policijske uprave.

Iako je čitav potez pokriven bezbednosnim kamerama, drski lopovi su uspeli neopaženo da iznesu kompjuter i udalje se sa lica mesta.

Pretpostavlja se da je upad izvršen iz prolaza privatnog objekta, neposredno uz Uslužni centar.

OK Radio nezvanično saznaje da se radi o perifernom uređaju u sistemu Gradske uprave, tako da lopovi nemaju pristup poverljivim informacijama, pa ne bi trebalo strepiti od moguće zloupotrebe.

- Ukraden je lokalni računar u kojem se ne čuvaju podaci, već se isključivo koristi za pristupanju serveru.

Podaci se čuvaju na serveru i zaštićeni su po svim pravilima
– kaže dobro upućeni izvor OK Radija iz Gradske uprave.

Prema proceni našeg sagovornika, krađom nije pričinjena velika materijalna šteta, jer se radi samo o kućištu, ne previše vrednog računara.

- Priroda posla ne zahteva značajno jak računar za taj posao, tako da je vrednost ukradenog kućišta oko 20.000 dinara – procenjuje naš izvor.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: