Nedisciplinovani opštinari dobiće otkaz!

Lokalne vesti - Petak 17.04.2015 - 12:04

Iako je rad Gradske uprave Vranje u 2014. godini ocenjen kao zadovoljavajući zaposleni će i dalje biti pod budnim okom načelnika Sekretarijata.

Gradska uprava u Vranju/Foto: A.Stojkovic Gradska uprava u Vranju/Foto: A.Stojkovic

Pratiće se njihov rad, a nije isključeno disciplinovanje  onih koji na vreme ne izvršavaju radne obaveze uz mogućnost da isti dobiju i otkaz, najavljuju iz gradske vlasti.

Načelnici Gradske uprave  naloženo je da u narednom periodu poboljša radnu disciplinu i odgovornost svih zaposlenih u izvršenju  poslova, a posebno u delu koji se odnosi na dolazak i odlazak sa posla.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kaže da je zaposlenima na sastanku sa gradonačelnikom predočeno da se od 6. aprila pooštravaju mere na praćenju njihovog rada na mesečnom nivou, njihove discipline i rada sa strankama.

To je u nadležnosti načelnika Sekretarijata.

- Izveštaj o radu Gradske uprave za 2014. se prihvata.

Rezultati u radu prema oceni Gradskog veća su zadovoljavajući u delu izvršenja zakonskih i drugih obaveza  što je potpotvrđeno nalazom upravnog inspektora Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Zaključno s tim Gradska uprava je izvršila svoju funkciju koja je zakonom propisana – kazao je Stojančić.

Prema njegovim rečima najkasnije do 30. juna 2015. godine mora biti pripremljena i nova odluka o organizaciji Gradske uprave grada Vranja pravilnik o unutrašnjem uređenju  i sistematizaciji poslova Gradske uprave.

- Uvodimo jednom rečju red. Mi smo i ranije pokretali te priče od sada će to biti mnogo rigoroznije.

Kada kažem otpuštanja ne u smislu političkog otpuštanja  nego nepoštovanje radne discipline, neizvršavanja radnih obaveza, a  kod pojedinih postoji nezadovoljstvo radnim mestom i to ćemo uzimati u obzir - objašnjava Stojančić.

Tatjana Stamenković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: