Neizvestan izbor direktora u "Vuku"

Lokalne vesti - Utorak 19.08.2014 - 10:37

Saga o izboru direktora O.Š. “Vuk Karadžić”, najstarije i najpopularnije škole u Vranju, nastavlja se sa potpuno neizvesni ishodom.

Stefanović bio direktor Stefanović bio direktor "Vuka" osam godina

Dušan Stevanović Grobar, doskorašnji direktor, od početka školske godine u septembru se najverovatnije vraća u nastavu, što verovatno znači da se on neće vraćati na funkciiju koju je zauzimao čitavu deceniju.

Stevanović je pre mesec dana podneo ostavku na direktorsku funkciju, a na taj se čin, kako je sam potvrdio, odlučio iz ličnih razloga.

Za v.d. direktora nakon Stevanovićeve ostavke izabran je Saša Ivković, profesor muzike, koji je u vreme direktorovanja Stevanovića bio njegov zamenik.

Stevanović kaže da je do petka na godišnjem odmoru i da  očekuje zvanično rešenje od vršioca dužnosti direktora, o tome na kojim poslovima će biti raspoređen.

Kako se saznaje konkurs za izbor novog direktora škole biće raspisan do kraja oktobra kada je po zakonu zadnji rok za raspisivanje konkursa.  

- Što se tiče mog kandidovanja za direktora  ne znam kakva će biti situacija, videću kakvo je raspoloženje u kolektivu, da li me kolektiv želi ili ne želi, to su neke stvari o kojima treba da razgovaramo.

Možda se promeni i politička situacija. Možda dođu na vlast neki koji nisu članovi nijedne partije, što bi mi odgovaralo ko što sam sam ja jedini direktor u Vranju koji nije bio član nijedne partije. I to je verovatno mnogima smetalo  –  kaže Stevanović.

Inače, on je na mestu direktora bio od 2006. godine, a kako kaže, do sledećeg konkursa biće samo profesor fizičkog.

Vršilac dužnosti direktora u O.Š. “Vuk Karadžić” Saša Ivković kazao je za OK Radio da će na ovoj funkciji biti do januara, a da će na tri meseca do isteka njegovog mandata u skladu sa zakonom biti raspisan konkurs za izbor direktora u toj obrazovnoj ustanovi.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: