Nekontrolisana seča šume kod Vranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.07.2014 - 10:51

Organizacija „Zeleni Srbije“ upozorila je na nekontrolisanu seču šume na teritoriji Vranja, koja preti da preraste u ekološku katastrofu.

nekontrolisana seca suma-ilustracija nekontrolisana seca suma-ilustracija

Predsednik te organizacije u Vranju Rade Vasilev kaže da je šteta najuočljivija na planinama Kozjak i Kukavica.

- Iako je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva zabranilo radove na seči i obaranju stabala na ovim prostorima, oni ipak i dalje traju.

Šumske zajednice su degradirane, a veliki delovi su potpuno uništeni – kaže Vasilev i dodaje da se svakodnevno stotine kubnih metara zdravih stabala bespravno seku, bez prethodnog obeležavanja i evidentiranja onih stabala koja su predviđena za seču, a šumari tek kasnije označavaju čekićem stabla koja su posečena.

Udruženje za zaštitu životne sredine „Zelena mreža Pčinjskog okruga“ podnelo je više krivičnih prijava kako bi se problem rešio i ovaj značajan prirodni resurs očuvao, ali za sada nije usledio adekvatan odgovor nadležnih službi.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: