NEKSUS: Nova šansa za mlade i decu

Lokalne vesti - Utorak 04.07.2017 - 13:03

Postojanja usluge Dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju u Vranju od izuzetnog je značaja za rešavanje problema koji dovode do ovakvog ponašanja, kao i za njihovo uključivanje u društvo.

Sa lica mesta FOTO OK Radio Sa lica mesta FOTO OK Radio

Ovo je jedan od zaključaka sa okruglog stola koji je NVO “Neksus” iz Vranja organizovao u okviru projekta „Promena na bolje“.

Tema ovog skupa je bila „Socijalna inkluzija dece i mladih sa problemima u ponašanju i primena mera iz otvorene zaštite“.

Milena Dimitrijević, koordinatorka Dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju u Vranju, pojašnjava da projekat „Promena na bolje“ doprinosi socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva dece i mladih.

- Ovaj cilj se realizuje kroz osnaživanje dece i mladih sa problemima u ponašanju u tri dnevna boravka u Vranju, Boru i Beogradu.

Takođe, radi se i na  uspostavljanju i jačanju međusektorske saradnje i efikasnog korišćenja resursa koje postoje u lokalnoj zajednici
- navodi Dimitrijevićeva.  

Ovim projektom je obuhvaćeno 113 dece, dok na području Vranja i dalje  postoji veliki broj dece koji su u riziku od problematičnog ponašanja, pa je potrebno preventivno delovati.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije, nosilac projekta je Udruženje građana "Kokoro" iz Bora, a realizuje ga u u saradnji sa partnerskim organizacijama “Neksus” IAN - om iz Beograda i centrima za socijalni rad iz Vranja, Beograda i Bora.

Trajanje projekta je 20 meseci, a njegova ukupna vrednost je 197.300 evra.

Ova aktivnost je deo šireg projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, koji EU finansira sa 5,4 miliona evra, a sprovodi ga Delegacija Evropske unije u Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad i zapošljavanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: