Nelegalno merenje SNS-a

Lokalne vesti - Sreda 08.04.2015 - 13:09

Srpska napredna stranka u Vranju organizovala je u utorak akciju preventivnog merenja pritiska i šećera u krvi meštanima Odžinke.

Milenkovic nadgleda tok akcije - foto: SNS Milenkovic nadgleda tok akcije - foto: SNS

Lepo, ali zakonom zabranjeno.
 
Kako je saopšteno na zvaničnoj stranici SNS, Mesni odbor te stranke je povodom 7. aprila, Svetskog dana zdravlja organizovao akciju besplatnog merenja krvnog pritiska i šećera u krvi, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti.
 
U timu su bili naprednjakinja Slađana Stošić sa urgentnog odeljenja vranjske Bolnice i volonter Branislav Stojnev, a celu akciju nadgledao je direktor Bolnice u osnivanju Slobodan Milenković Gonzi (SNS).
 
Izvršni direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić kaže da je organizovanje humanitarnih akcija od strane političkih stranaka zabranjeno.
 
– Agencija za borbu protiv korupcije se već više puta oglašavala po tom pitanju, ukazujući da to nije dopušteno. Problem u zakonu postoji, jer on nije dovoljno precizan, pa se ta tvrdnja o nedopuštenosti akcija lekarskih pregleda temelji na tumačenjima.
 

Mi smo predlagali da se zakon izmeni i da se nedvosmisleno zabrani organizovanje humanitarnih akcija od strane političkih stranaka.
 
Takve akcije sada jesu veoma sporne. U nekim slučajevima je Agencija za borbu protiv korupcije ukazivala i na povredu drugih propisa, kao što su propisi o zdravstvenoj zaštiti i o korišćenju javnih sredstava.
 
Ti pregledi kada se obavljaju, u kojim prostorijama se odvijaju i čiji se materijali i opreme koriste? Dakle, stranka koja organizuje ovakve akcije ne poštuje zakone – kaže Nenadić.
 
U Zdravstvenom centru, u odeljenju za odnose s javnošću rekli su da oni nemaju veze sa ovom akcijom.
 
Prema rečima portparolke ustanove Bebe Kanački, istog dana Zdravstveni centar organizovao je obeležavanje Svetskog dana zdravlja u sali Skupštine grada, gde je nakon predavanja održano besplatno merenje pritiska i šećera u krvi.
 
Na ovu temu, do izjava poverenika Srpske napredne stranke u Vranju Slaviše Bulatovića i Gorana Nikolića bilo je nemoguće doći.
 
Bulatović se nije odazivao na pozive, dok je Nikolić saopštio da nije u situaciji da priča sa novinarom OK Radija.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: