Nema mira u SNS-u!

Lokalne vesti - Utorak 10.03.2015 - 12:47

Nakon nekoliko smena i izbacivanja iz SNS-a u Vranju, situacija u vranjskom Povereništvu stranke i dalje se ne smiruje.

Na meti: Dodićeva i Janjić Na meti: Dodićeva i Janjić

Kako se saznaje, sledeći na spisku za smenu mogli bi biti direktor Biznis inkubator centra Aleksandar Janjić i portparolka Povereništva Mirjana Dodić.

O tome se još uvek niko zvanično ne izjašnjava, ali ima naznaka da bi u narednom periodu moglo da dođe do novih unutarstranačkih promena.

Na jednom od poslednjih sastanaka Povereništva, kome je prisustvovao i državni sekretar Dragan Stevanović Boske zatražen je izveštaj o radu direktora BIC Janjića.

Pre toga, kažu oni koji su prisustvovali sastanku, Boske je prokomentarisao odsutnost Janjića.

– Sastanak ni malo nije bio prijatan. Stevanović je rekao, citiram „ako sam ja mogao da pređem 700 kilometara da bih prisustvovao sastanku, mogao je i Janjić da pređe dva i da ispoštuje današnji skup“.

Odmah potom, poverenik Slaviša Bulatović rekao je da se Janjiću prenese poruka da spremi izveštaj o svom radu u prethodnom periodu. Suguran sam da je Aca sledeći, a potom i portparolka Mirjana – kaže naš sagovornik.

Poverenik Slaviša Bulatović na pitanje novinara da li će biti novih promena u vranjskom SNS-u, kaže da „sve ide po planu“.

– Uopšte me ne interesuju priče koje kruže, a u stranci sve ide po planu i sve ide kako treba. Sve kako smo planirali nakon kampanje, sve ide kako treba.

Trenutno radimo reviziju članstva i ko se ne izjašnjava kao naprednjak, neće više biti član. Toga ne verujem da će biti, jer nam konstantno pristižu novi članovi.

A to da li ćemo mi menjati nekoga, zavisi od ljudi. Svako mora da poštuje stranku i njena načela i pravila. Stranka može bez svakoga, tako da ćemo se time rukovoditi – kaže Bulatović.

Na pitanje zbog čega je od Janjića zatražen izveštaj o radu, poverenik kaže da je to unutarstranačko pitanje.

– Svi funkcioneri stranke su dužni da redovno dostavljaju izveštaje o radu. To je unutarstranačko pitanje i taj izveštaj ne nagoveštava za sada ništa – kaže Bulatović.

Direktor BIC Aleksandar Janjić za OK Radio kaže da još uvek nije dostavio izveštaj i da će to u narednom periodu završiti.

– Obavešten sam da moram da dostavim izveštaj i to još uvek nisam uradio. Dostaviću naravno narednih dana.

Kasnim zato što mi je to preneto sa zakašnjenjem. Čuo sam da je bilo reči o meni i mom odsustvu, ali ne bih to shvatio kao zlonamerno.

Nisam bio na sastanku i ne mogu da ga komentarišem. Ne znam zašto je od mene zatražen izveštaj, jer nemam neko iskustvo i ne znam da li je to primereno ili neprimereno. Ako je to toliko bitno, dostaviću – kaže Janjić.

Portparolka povereništva SNS Mirjana Dodić tvrdi da se ne oseća ugroženom, ali i dodaje da ne sme da daje bilo kakve izjave medijima.

– Do sada nisam imala nikakvu prozivku i zbog toga se ne osećam ugroženom. Ja nisam ovlašćena da dajem izjave medijima – kaže Dodićeva.

Na pitanje novinara kako to da nije ovlašćena da daje izjave medijima, a radi kao portparol Povereništva, Dodićeva kaže da ona nije portparol Gradskog odbora, već Povereništva.

Kako je dodala, samo poverenici stranke u Vranju imaju prava da daju izjave i oni su ti koji odlučuju o svemu.

Podsetimo da su poverenici nedavno zatražili iščlanjenje iz stranke zamenika direktora ZC Mladena Kostića, pomoćnike Čedomira Stanimirovića i Gorana Stankovića i novinarke Marije Krstić.

Nakon toga potpisano je rešenje o smeni Nevenke Dimitrijević Savić sa mesta poverenice Foruma žena, a zatražena je i smena Nataše Đorđević sa funkcije sekretara SO Vranjska Banja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: