"Nema sile da prihvatimo Dom zdravlja!“

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.10.2014 - 10:32

Iako je Ministarstvo zdravlja imenovalo direktora „Bolnice u osnivanju“ u Vranju, i tako nepovratno pokrenulo proces razdvajanja Doma zdravlja i Bolnice, rukovodstvo Grada ne prihvata prebacivanje Doma zdravlja i postojećih dugova pod lokalnu vlast.

Antic-ne prihvatamo Dom zdravlja Antic-ne prihvatamo Dom zdravlja

Nakon odluke Ministarstva zdravlja da imenuje direktora „Bolnice u osnivanju“ Slobodana Milenkovića, reagovao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji kaže da Grad neće ni u kom slučaju prihvatiti važeći deobni bilans Zdravstvenog centra i preveliki dug koji će odvajanjem morati da vrati Grad Vranje.

– Nemam ništa protiv imenovanja Slobodana Milenkovića za direktora Bolnice. Ovde je reč o zameni teza, jer najnovije rešenje Ministarstva zdravlja nije, kako mnogi misle, „udar na mene“, već „udar na Vranje“.

Mi ne možemo i nećemo prihvatiti odluku o razdvajanju Doma zdravlja od Bolnice, po kojoj svi dugovi padaju na grbaču Doma zdravlja.

Ne vidim način da nas na to neko natera, jer to prevazilazi granice civilizacije, ustavnih i zakonskih ovlašćenja – kaže Antić.

On kaže da je funkcija „direktor Bolnice u osnivanju“ nova varijanta koja je morala da se dogodi, jer je Vlada Srbije 29. januara ove godine donela odluku da se u roku od mesec dana imenuju svi organi upravljanja, do čega nije došlo.

– Zbog toga sada imamo dva gospodara, a jednu ustanovu. Ja sada ne znam da li je Milenković konkurencija Vladimiru Stamenkovići, direktoru ZC ili upravniku Bolnice Zvonimiru Đorđeviću.

Ispada da je Vladimir jedini legitiman koji ima pravo na odlučivanje, a Zvonko je upravnik Bolnice.

Slobodan je direktor Bolnice u osnovanju koja ne postoji, jer je Zdravstveni centar još uvek pravno lice, a Dom zdravlja se nije odvojio. Potpuna konfuzija – kaže Antić.

Inače, po deobnom bilansu koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja, na teret grada palo bi 400 miliona duga Doma zdravlja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: