NEMA VIŠE NERADA: Vranje nema pare za plate

Lokalne vesti - Petak 16.01.2015 - 11:37

Prvi deo decembarskih zarada zaposlenima u javnom sektoru u Vranju koje su trebale da budu isplaćene ovih dana, neće biti uplaćene radnicima, jer para u budžetu nema.

Gradonačelnik Antić rešen da uvede red u Vranje Gradonačelnik Antić rešen da uvede red u Vranje

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da u gradskog budžetu trenutno nedostaje 85 miliona dinara, koliko je potrebno samo za plate u javnom sektoru.

Prema njegovima rečima, para neće biti dok se ne usklade zarade zaposlenih u javnim preduzećima sa platama radnika Gradske uprave.

– Neki su se direktori zbog svoje nesposobnosti mnogo opustili i počeli da prozivaju mene kako sam glavni krivac za smanjenje zarada. To nije tačno i to je bezobrazluk.

Zbog toga sam svim direktorima rekao da će svi oni, još jednom li me budu pomenuli u svojim kolektivima u tom kontekstu, od 1. februara da idu kući.

To se odnosi i na gradske većnike, pomoćnike, načelnike i sve ostale.

Ako ja radim po 20 i više sati dnevno, zapostavljajući svoj privatni život i porodicu, onda gospoda neće moći da ide u Bansko ili na Kopaonik, nego će da sedi na svojim radnim mestima, da se javlja na telefon u pet sati ujutro i da ide sa mnom u ponoć da obilazi ulice – izričit je Antić.

On dodaje da plate u javnom sektoru neće biti smanjene, već usklađene sa zakonskom regulativom koju je propisala država.

– Pošto su isti ti direktori koje sam malopre pomenuo toliko bezobrazni, onda ću i ja biti, pa ću tako uskoro javnosti predočiti platne spiskove da građani vide kolike su njihove zarade.

Neki imaju platu veću i od moje, bez obzira što ja rukovodim budžetom i odgovaram za sve što se u ovom gradu desi.

Neki od njih i ne znaju gde im je preduzeće i kancelarija. E to više Zoran Antić neće dozvoljavati – kaže gradonačelnik Antić.

On ističe da decembarske plate neće biti isplaćene dok se ne završi usklađivanje zarada, objašnjavajući to na primeru sekretarica.

– Uporedite samo poslove koje dnevno odrađuju sekretarica u Gradskoj upravi i sekretarica u Direkciji, Vodovodu ili bilo kom drugom preduzeću.

Više neću dozvoljavati ni da oni sa četvrtim stepenom u Gradskoj upravi koji rade itekako odgovorne poslove imaju za 10.000 ili 15.000 manju platu od onih koji sede u Direkciji ili Vodovodu.

Pojedini radnici sa sedmim stepenom stručne spreme imaju veće plate od većnika koji te zarade izglasavaju.

Epa neće moći i dok direktori ne završe to usklađivanje, plate neće biti – kaže Antić i dodaje na kraju da je javašluku u gradskim preduzećima došao kraj.

U tom smislu, kaže, prihvata svu krivicu i odgovornost koja mu se stavlja na teret zbog „smanjenja i neisplaćivanja zarada“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: