NENORMALNO TROŠILI, pa ostali bez struje

Lokalne vesti - Četvrtak 26.01.2017 - 09:11

U zgradi Doma kulture u Vranju, u ponedeljak je zbog preopterećenja došlo je do teške havarije na električnim instalacijama, zbog čega neki od korisnika danima nemaju normalno snabdevanje strujom.

Dom kulture: Kad je hladno, grej se FOTO D. Ristić/OK Radio Dom kulture: Kad je hladno, grej se FOTO D. Ristić/OK Radio

Neki od zaposlenih u ovoj zgradi u kojoj su smeštene mnoge gradske i republičke institucije i službe se žale da već tri dana nemaju struju.

Zaposleni u biblioteci „Bora Stanković“ navode da su i nakon havarije, u utorak, tokom trajanja popravke, satima bili bez struje.

U sredu su takođe, u nekoliko navrata bili bez napajanja.

Iz vranjske Elektrodistribucije kažu da je razlog havarije preopterećenje mreže.

Vladan Veljković, šef Dispečerskog centra Elektrodistribucije Vranje kaže da je u zgradi izgoreo dovodni kabal do brojila.

- Oni tamo troše nenormalnu količinu struje i zbog toga je taj jedan provodnik izgoreo.

Trenutno, korisnici u Domu kulture imaju struju delimično, odnosno nemaju struju na jednoj fazi
– objašnjava Veljković.


Prema njegovim rečima, ovakvo stanje u zgradi bi moglo da potraje, jer postojeće instalacije ne mogu da izdrže veliku potrošnju električne energije.

- Rešenje je da oni traže povećanje snage, kako bi im bilo postavljeno drugo brojilo koje može da podnese veće opterećenje.

Taj proces bi mogao da potraje otprilike nedelju dana od trenutka kada oni upute zahtev, jer naši stručnjaci treba da nađu mernu grupu i promene kabal
– kaže Veljković.

U zgradi Doma kulture su havarije na elektro mreži česta pojava, naročito u zimskim mesecima.

Tokom hladnijih dana, zaposleni koriste veliki broj grejalica za dogrevanje prostorije, tako da u tom periodu često dolazi do ovakvih kvarova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: