Nika on the road again

Lokalne vesti - Petak 31.10.2014 - 08:07

Dolazak poslanika na sednice Skupštine Srbije u prvih osam meseci ove godine građane je koštala skoro 1,5 miliona dinara, a rekorder po putnim troškovima je poslanik SNS iz Vranja Dragan Nikolić Nika.

Nikolić ima najveće putne troškove među poslanicima Nikolić ima najveće putne troškove među poslanicima

On je na ime korišćenja sopstvenog automobila za period od januara do juna ove godine naplatio nešto manje od 380.000 dinara.

Prema Nikolićevim rečima, taj novac inkasirao je na ime potrošnje goriva i amortizacije automobila.

– Svi poslanici imaju prava na putne troškove. U zavisnosti od udaljenosti poslanika, zavise i visine tih troškova.

Ja sam član tri veoma važna odbora Skupštine Srbije. Član sam Odobra za ustavna pitanja i zakonodavstvo koji je zasedao 47 puta u ovom sazivu.

Takođe, član sam Odbora za pravosuđe i Odbora za unutrašnje poslove i bezbednost. Od 66 dana, ja sam 20 puta govorio u plenarnim sednicama, što je sat i 40 minuta.

Govorio sam 20 puta po amandmanima po dva minuta i to je 40 minuta.

Svako moje putovanje u Beograd mora da bude plaćeno ili da mi porastu krila pa da od Vranja do Beograda i obratno preletim – kaže Nikolić.

On dodaje da u tom troškovniku nema ničeg spornog i da je sve jasno, a da se potrošnja goriva može proveriti na računima OMV pumpe, gde uglavnom sipa gorivo.

Dva mesta ispod Nikolića, dakle treće na listi sa najvećim putnim troškovima je narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Bujanovca Nenad Mitrović.

On je na gorivo i još ponešto potrošio blizu 360.000 dinara.

Na visokom petom mestu je Riza Halimi, narodni poslanik sa liste SDA Sandžak - PDD, koji je za šest meseci dobio sumu veću od 310.000 dinara.

Predsednik Administrativnog odbora u Skupštini Zoran Babić kaže da se troškovi za korišćenja sopstvenog automobila obračunavaju po istom pravilniku već godinama unazad i da je sve po zakonu.

- To su nužni troškovi, jer poslanici često koriste svoj auto kada putuju po Srbiji da bi obavljali druge zadatke koji su im u opisu posla. Plaćeno je gorivo samo za dolaske na sednice i to do 250 kilometara udaljenosti.

Oni iz udaljenijih gradova nekada ne mogu da naplate sve troškove.

Drugo je pitanje, kada dođu u Parlament i upišu se u knjigu evidencije, koliko vremena zaista provedu na sednicama - objašnjava Babić za nacionalne medije.

Inače, od januara do avgusta ove godine u Skupštini je održano 48 sednica, za koje je iz budžeta izdvojeno blizu 69 miliona dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: