Niko neće HAREMLUK

Lokalne vesti - Sreda 28.10.2015 - 09:26

Republičkoj direkciji za imovinu nije stigla ni jedna ponuda zaineresovanih za zakup zgrade Haremluka u Vranju, saznaje OK Radio.

Haremluk, nekada, unutra i spolja FOTO Simpogrup Haremluk, nekada, unutra i spolja FOTO Simpogrup

Direkcija za imovinu Srbije raspisala je 5.oktobra oglas za davanje u zakup zgrade Haremluka, nekadašnjeg elitnog restorana, po početnoj ceni nešto višoj od osam evra za kvadrat, ili za oko 4.000 evra mesečno.

Obaveza budućeg zakupca da je da Haremluk, koji je proglašen spomenikom kulture, koristi u skladu sa odredbama Zakona o kulturnim dobrima.

Prema saopštenju iz Direkcije, Komisija za javno otvaranje prispelih pisanih ponuda konstatovala je  da do 20. oktobra, kao zadnjeg dana roka za prijem  pisanih ponuda, nije stigla ni jedna ponuda.

Kako nije bilo ponuda za Haremluk, Komisija je u izveštaju predložila  direktoru Republičke direkcije za imovinu da se  ponovo objavi oglas za davanje u zakup.

Posle raskida ugovora sa „Simpom“, koji je renovirao i 20 godina držao Haremluk, Grad Vranje je tražio da mu se dozvoli upravljanje ovom zgradom.

Međutim, Direkcija za imovinu, u ime države Srbije, koja je vlasnik objekta, odlučila je da ga sama izda u zakup.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: