Niko nije zaslužio sedmoseptembarsko priznanje?!

Lokalne vesti - Petak 05.09.2014 - 08:54

Vranje je ove godine ostalo bez zaslužnog pojedinca u dodeli sedmoseptembarskog priznanja.

Jedini dobitnik Javnog priznanja  “7. septembar” povodom 70.godišnjice oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu je SUBNOR.

Kako OK Radio saznaje pojedinačno priznanje ove godine nije dodeljeno, jer je  Komisija za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja Skupštine grada procenila da među predloženim kandidatima nema pojedinca koji se posebno istakao da bi dobio to priznanje.

Siniša Mitić, predsednik  Komisije rekao je da je iz tog razloga ove godine dodeljeno samo kolektivno priznanje.

- Dobitnik kolektivnog priznanja “7.septembar” je Gradski odbor Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova za izuzetne rezultate u negovanju tradicije, očuvanju spomenika i spomen obeležja iz bogate istorije Vranja i vranjskog kraja.
Pojedinačnog priznanja nema.

Komisija je zasedala razmatrala pristigle predloge i odlučila da se dodeli samo jedna nagrada.  Među predloženim kandidatima je bilo ljudi koji svakako zaslužuju to priznanje.

Međutim oni su to priznanje već dobili, a neki od kandidovanih su dobitnici priznanja 31. januar  i to u ovoj godini.

Tako da nije primereno da se sad ta priznanja ponavljaju – objašnjava Mitić.

Prema njegovim rečima Komisija je razmatrala pet pojedinačnih i dva kolektivna predloga i opredelila se da dodeli samo jedno priznanje.

– Pošto  je i 70. godina od oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu nekako je najprimerenije da to bude SUBNOR i da se priznanje dodeli toj organizaciji  - kaže Mitić.

Ceremonija dodele priznanja biće obavljena na svečanoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana u nedelju 7.septembra u 10 sati.

Tatjana Stamenković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: