Nikolić na jugu

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.06.2015 - 08:59

Vranje - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u ponedeljak u poseti Pčinjskom okrugu, koju će početi obilaskom vojne baze "Jug" u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Nikolić će obići i Kopnenu zonu Nikolić će obići i Kopnenu zonu

On će tamo sa vojnicima i starešinama razgovarati o bezbednosnoj situaciji i upoznati se sa uslovima pod kojima rade i žive.

Predsednik Srbije će na Ševadskim livadama, isturenom objektu, prisustvovati pokaznoj vežbi orijentacije i angažovanja snaga za intervenciju.

U nastavku posete Pčinjskom okrugu, Nikolić će obići manastir Prohor Pčinjski, koji je podignut u 11. veku, gde počivaju mošti Prohora Pčinjskog mirotočivog.

Nikolić će tom prilikom predsedavati trećom sednicom Odbora za obnovu "Kraljevog konaka", koji je izgoreo u požaru prošle godine, a predsednik Srbije je i pokrovitelj obnove tog konaka.

U Surdulici će predsednik Nikolić obići Spomen kosturnicu, u kojoj su pohranjene mošti žrtava bugarskih zločina iz Prvog svetskog rata, koja je podignuta 1924. godine, a obnovljena 2007. godine.

Nikolić će u Vranju razgovarati sa načelnikom Pčinjskog okruga, predsednicima šest opština tog okruga i grada Vranja, poslanicima iz tog dela Srbije i predstavnicima Koordinacionog tela za jug Srbije, čime će završiti posetu Pčinjskom okrugu.
 
 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: