Nikolići otvorili renovirano porodilište u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 18.06.2014 - 20:47

Renovirano porodilište Zdravstvenog centra u Vranju svečano su u sredu otvorili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić".

Sa lica mesta Sa lica mesta

Odeljenje neonatologije i porodilište bolnice rekonstruisani su zahvaljujući sredstvima Fondacije. Prva dama Srbije kazala je na otvaranju da je vrednost radova na reklonstrukciji prostora od 600 kvadrata 20 miliona dinara, a da će naredno porodilište koje će nakon vranjskog renovirati Fondacija biti u Novom Pazaru.

- Ovo je drugo porodilište u Srbiji koje je renovirala Fondacija “Dragica Nikolić” ja sam prvi put ovde znao sam da izgleda lepo, savremeno i pristojno  za rađanje beba a sada sam se u to uverio. 34 godine u vranjsko porodilište ništa nije urađeno od radova, uslovi su bili nemogući. Ja sam zadovaljan, a nadam se da će i buduće majke one koje se budu ovde porađale biti toliko zadovoljne koliko sam ja danas – kazao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Na enterijeru porodilišta radila je arhitekta Gordana Dražić iz “Simpa” i kako je kazala supruga predsednika Dragica Nikolić ona je u ovaj prostor unela duh Vranja.  

- Porodilište je božanstveno i bilo mi je žao da ga ne pokažem da svi vide kako to može da bude kada ga sredimo i uredimo. Porodilište je na tri sprata  Mi iz fondacije smo danas presrećni, napravili smo malu pauzu kada se desila katastrofa sa poplavljenima i bili smo jako angažovani oko pomoći poplavljenima pa smo radove na porodilištu u Novom Pazaru pomerili za mesec dana Fondacija “Dragica Nikolić” je obezbedila porodilištu u Vranju  sto za porođaj i ultrazvučni aparat ali aparati za opremanje tek slede kako bi porodilište u Vranju postalo jedno od najsavremenijih ne samo u Srbiji - kazala je prva dama Srbije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio se Fondaciji napomenuvši da rekonstruisano porodilište nije bitno samo za Vranje već i za ceo region.

- Ceo region konačno ima uslove da ne treba da se postidi nego može da sa ponosom predstavi porodilište i uslove koji postoje u njemu od danas i da se nesmetano rade porođaji. Na njima je ovde u Vranju da iskoriste uslove i unaprede ginekologiju. Da nije bilo Fondacije ove bi pare morale da se nađu u budžetu - rekao je ministar Lončar .

Ministar Lončar je napomenuo da u vranjskom zdravstvu ima dosta problema zbog čega je i došao u Vranje, sagledao situaciju kako bi se krenulo u rešavanje posebno kako je kazao hitnih slučajeva.

- Ovde mora da se promeni organizacija da se napravi da to funkcioniše zato sam tu – rekao je u Vranju ministar Lončar.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: