Niški strujni udar - Vranje u totalnom mraku

Lokalne vesti - Utorak 08.07.2014 - 09:43

Celo Vranje bilo je u ponedeljak uveče u mraku zato što je grad zakasnio sa uplatom računa za struju, pa je EPS isključio javnu rasvetu.

Vranje u mraku - javna rasveta isključena iz Niša Vranje u mraku - javna rasveta isključena iz Niša

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Dragana Stojkovića, dug za struju prema „Jugoistoku“ je nešto manji od 2,5 miliona dinara, uključujući i rate za reprogram starog dugovanja.

– Niko nije očekivao da će „Jugoistok“ isključiti javnu rasvetu i to je nedopustivo. Na kraju krajeva, ni jedna opomena ili upozorenje da bi se tako nešto moglo dogoditi nije stigla Direkciji.

Zbog ovoga će neko morati da snosi posledice, a svakako će EPS biti odgovoran za eventualno ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i imovine – kaže Stojković.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić smatra da je isključivanje javne rasvete čin sa političkom pozadinom i da će se grad obratiti Ministarstvu energetike, a od čelnika EPS-a biće zatražena objašnjenja za ovakvo ponašanje.

- Dug za javnu rasvetu za maj iznosi 2.200.000 dinara i on je na adresu Direkcije stigao sredinom juna. Takođe, nisu izmirene i dve rate za reprogram u iznosu od 60.000 dinara.

Reč je o kašnjenju u izmirenju obaveza od samo nekoliko dana, koje je nastalo iz tehničkih razloga.

Međutim, bez ikakve opomene i upozorenja Elektroprivreda je isključila javnu rasvetu, što je presedan.
 

Činjenica je da se kasni ne mesecima, već  samo nekoliko dana u izmirenju duga, ali je i činjenica da lokalna samouprava nastoji da redovno izmiruje svoje obaveze.

Ovakav potez bi bio razumljiv da javnu rasvetu nismo uopšte plaćali, ali uzimajući u obzir sve što sam naveo on je krajnje bezobziran i može izazvati posledice kada su u pitanju bezbednost građana i stanje javnog reda i mira – kaže gradonačelnik Antić.

On dodaje da je reč o „demonstraciji neprimerene sile i moći“.

Kako je rekao, u utorak će se zvaničnici grada obratiti resornom ministru, a biće postavljeno pitanje i koliko Niš duguje EPS-u za javnu rasvetu, s obzirom da je nalog za isključenje stigao iz tog grada.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: