NORMALIZACIJA: Bujice se smiruju, Morava i dalje raste

Lokalne vesti - Nedelja 25.01.2015 - 08:58

Stanje na poplavljenim područjima na teritoriji Vranja lagano se normalizuje posle smirivanja bujičnih vodotokova, mada Južna Morava i dalje raste.

Koliko je bila visoka voda ovog potoka? Koliko je bila visoka voda ovog potoka?

U Donjem Trebešinju je van upotrebe improvizovani drveni most, dok je situacija u Poljanici dobra, osim klizišta u Drenovcu koje će biti sanirano.

Beleže se i oštećenja na elektroenergetskoj mreži u selima Gornje Trebešinje i Nastavce, a u Korbevcu je 50 domaćinstava odsečeno od puta i njima će biti dostavljeni hrana i flaširana voda.

U Panevlju je 50 kuća odsečeno od sveta, u Bujkovcu 20 kuća, u naselju Đelinci urušen je put.  U Toplacu je, takođe, oštećen put prema osnovnoj školi, a put je urušen i u selu Izumno.

Kako se čulo na sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije, Put Gornje Trebešinje - Nastavce - Surdul je oštećen na 10 mesta u dužini od šest kilomtara i za njegovu sanaciju će biti potrebno 2.5 miliona dinara.

Svi putevi su prohodni, osim državnog puta drugog reda Vladičin Han - Momin Kamen.

Gradski Štab je doneo zaključke prema kojima je će, najpre, hitno biti angažovana sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća i privatnih firmi u sanaciji korita i pripremi bedema za naredni period.

Takođe, izdata je naredba o hitnom čišćenju od nanosa svih odvodnih kanala u svim selima na teritoriji Vranja i Vranjske Banje, uključujući i potez kod mosta u selu Rataje.

Pored srušenog mosta u Korbevcu biće izgrađen alternativni prelaz kako bi se omogućila komunikacija sa tamošnjim stanovništvom.

Hitno će biti probijeni i putni pravci kod Barelića i Starog Gloga. Komunalna policija i ostale službe dobile su ovlašćenja da izriču mandatne kazne onim licima koja bacanjem smeća ugrožavaju korita reka i odovodne kanale.

Na sednici Štaba, na mesta pomoćnika Štaba za upravljanje u vanrednim situacijama i pomoćnika za operativne poslove izabrani su Drakča Stanojković i Dragiša Nikolić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: