NORMALIZACIJA: Najviše stradala infrastruktura

Lokalne vesti - Utorak 27.01.2015 - 12:05

Vranje - Posle poplava koje su u petak zadesile Pčinjski okrug, situacija u ugroženim opštinama je pod kontrolom.

Bilo je strašno: Trgovište Bilo je strašno: Trgovište

Po rečima Dragana Tasića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Vranju, radi se na sanaciji putnih pravaca, propusnih kanala, rečnih korita, vodovodnih i elektrodistributivnih mreža.

- Vanredna situacija još uvek  je na snazi u Vranju, Vranjskoj Banji, Vladičinom Hanu, Bosilegradu i Trgovištu.

U Vladičinom Hanu su najveći problem klizišta i evakuisano stanovništvo sa tog područja. To su registrovana klizišta, koja su opet proradila i za njihovu sanaciju biće potrebno dosta para - kaže Tasić.

On dodaje da Opštinski štab za krizne situacije u ovom mestu traži mogućnosti kako će zbrinuti evakuisane porodice. U toku su pregovori da se za njih obezbede kontejneri za stanovanje.

U opštini Bosilegrad još uvek je bez struje oko 400 domaćinstava. Tasić kaže da je pored struje, najveći problem saniranje putnih pravaca,  i to zbog specifičnosti ovog brdskoplaninskog područja.

- Dvadest trafo stanica je još uvek u kvaru u opštini Bosilegrad. Sličan problem ima i Surdulica. Na Vlasini je 176 domaćinstava još uvek bez struje.

U Trgovištu imamo problem sa starim registrovanim klizištem Zladovce. Tu su evakuisana šest lica.

Postoji potreba za evakuacijom još tri stanovnika, koji će danas biti premešteni na sigurno - kaže Tasić.

Tasić navodi da  sve nadležne službe  preduzimaju potrebne mere  kako bi se situacija držala pod kontrolom, a život stanovništva na područjuPčinjskog okruga vratio u normalu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: