Nova čistka u SNS-u

Lokalne vesti - Četvrtak 05.03.2015 - 11:23

Poverenik SNS u Vranju Slaviša Bulatović na poslednjem sastanku Povereništva predložio je smenu Nataše Đorđević sa mesta sekretara Skupštine gradske opštine Vranjska Banja.

Nova žrtva stranačkih talasanja: Đorđević Nova žrtva stranačkih talasanja: Đorđević

Prema njegovim rečima, ona će biti smenjena na prvoj narednoj sednici banjskog parlamenta.

– Razloge zbog kojih sam predložio smenu Đorđevićeve, ona vrlo dobro zna. Više puta joj je ukazivano na neke stvari i razlozi su više nego objektivni.

Ne radi se o pričama koje se prepričavaju po društvenim mrežama. Razlozi nemaju veze sa strankom, već sa njenim radom, to odgovorno tvrdim – kaže Bulatović.

Sekretar Skupštine Vranjske Banje Nataša Đorđević kaže da je njena smena zatražena zbog toga što je na društvenoj mreži i na sastanku Povereništva podržala Mladena Kostića, za čije izbacivanje iz stranke je pokrenut postupak, i zato što je u dobrim odnosima sa narodnim poslanikom Draganom Nikolićem.

– Zgrešila sam to što sam javno rekla da je Mladen Kostić pošten i dobar čovek, profesionalac  kakav je potreban SNS.

To sam napisala na fejsbuk profilu, a onda i potvrdila usmeno na sastanku Povereništva, pošto je Slaviša Bulatović zatražio moju smenu.

Kada sam rekla da ne može jedan čovek da smenjuje i postavlja koga kako hoće, već da mora da se glasa, državni sekretar Dragan Stevanović Boske mi je odgovorio da poverenici imaju odrešene ruke i da mogu da rade šta hoće.

Takođe, na tom sastanku Bulatović je izjavio, citiram „ne može meni neka Nataša Đorđević da kaže da je Mladen dobar čovek. Zbog toga će na sledećoj sednici biti razrešena funkcije sekretara Skupštine“ – kaže Đorđevićeva.

Na tvrdnje Bulatovića da Nataša nije savesno radila svoj posao van stranke, Đorđevićeva kaže da ne postoji ni jedna primedba niti prijava njenih pretpostavljenih i svih koji čine Skupštinu Vranjske Banje protiv nje.

U četvrtak ujutru na službenu mejl adresu gradske opštine Vranjska Banja stigla je elektronska pošiljka sa službenog mejla načelnika Pčinjskog upravnog okruga.

U njoj se daju preporuke za razrešenje Nataše Đorđević sa mesta sekretara Skupštine, zbog neodgovornog i nesavesnog izvršavanja radne obaveze.
 

Na pitanje novinara da li smatra da je ovim činom izvršio zloupotrebu službenog položaja, Bulatović kaže da nije imao drugu mejl adresu sa koje bi zatražio smenu.

– Ne poričem da sam poslao mejl, ali sam stavio razloge zbog kojih tražim smenu i to je suština. Nisam imao drugu adresu, a i predsednica gradske opštine mi je dala njihovu službenu adresu.

Ja sam Natašu u četvrtak video na putu za Banju u 7:15h, a radno vreme joj počinje od sedam sati. Nataša neka mi slobodno podnese krivičnu prijavu, šta da radim, da negiram ne mogu. Tako je ispalo – kaže Bulatović.

Da će podneti krivičnu prijavu protiv Bulatovića, potvrdila je i Đorđevićeva. S obzirom da je diplomirani pravnik, zna i kako će da je naslovi i za koje krivično delo.

– Slaviša Bulatović će dobiti krivičnu prijavu od mene jer je zloupotrebio službeni položaj. Sada postoji i stavka „trgovina uticajem“ po kojoj će on  da odgovara.

Ovo je klasično vršenje pritiska na ljude u gradskoj opštini. Mene može da razreši i da mojim radom bude zadovoljan ili ne jedino predsednik Skupštine.

Dakle, poverenici i načelnici okruga nisu nadležni, niti kompetentni da ocenjuju moj rad u banjskom parlamentu.

Međutim, smena će se dogoditi, jer je predsednik Skupštine iz naše stranke i dobio je naređenje kako da postupi u mom slučaju.

Što se tiče radnog vremena, ja radim od sedam, ali ja moram u Gradskoj upravi u Vranju da završim sve poslove pre nego što krenem u Banju. Ne može Uprava zbog mene da produži radno vreme posle 15 sati.

Sve što sam radila i kako sam radila može da se vidi. Ja uopšte nisam koristila službeno vozilo i poslove sam završavala ličnim automobilom i gorivo sipala novcem iz svog džepa. Sve što mi stavljaju na teret, neka ide na njihovu dušu – kaže Đorđevićeva.

Ona dodaje da će u SNS ostati, šta god da se sa njenom funkcijom dogodi.

Hitna sednica Skupštine Banje zakazana je za sredu, zbog koje je Đorđevićeva, kako tvrdi, „završila“ u sredu uveče u Hitnoj pomoći. Kako kaže, veoma je boli nepravda usmerena ka njoj.

Ona je najavila i da će centralu stranke detaljno obavestiti o „samovolji i bahatosti“ čelnika stranke u Vranju.

Inače, Nataša Đorđević imenovana je na funkciju sekretara Skupštine opštine Vranjska Banja 8. oktobra 2012. godine. Član je Srpske napredne stranke od 2011. godine.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: