Nova komešanja u Higijenskom

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 12:50

Predstavnici I članovi Novog sindikata Zavoda za javno zdravlje u Vranju organizovali su u sredu štrajk upozorenja.

I ovako stalno: Protest radnika ZZJZ I ovako stalno: Protest radnika ZZJZ

Štrajk je počeo u podne, a prekinut je u 13 časova. Štrajkači zahtevaju hitno imenovanje vršioca dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje, hitno imenovanje novog Upravnog i Nadzornog odbora i hitan prijem kod ministra zdravlja.

Predstavnici štrajkačkog odbora imaju nameru da ministru daju “istinite informacije o ugroženosti rada i poslovanja Zavoda, odnosno predloge mera za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

- Zaposleni ovim štrajkom upozorenja još jednom apeluju na Ministarstvo zdravlja kao osnivača Zavoda za javno zdravlje Vranje da bez odlaganja izvrši svoje zakonom propisane obaveze u pogledu imenovanja novog vršioca dužnosti direktora.

Naime, posle dva raspisana konkursa za izbor direktora na kojima niko nije izabran, Zavod za javno zdravlje Vranje nema legitimno izabranog direktora ove zdravstvene ustanove od značaja za ceo Pčinjski okrug.

Velika većina zaposlenih je svojim potpisima još ranije zahtevala da Eržika Antić odstupi sa ove funkcije koju nelegitimno obavlja još od februara 2013. godine, kada joj je istekao prethodni četvorogodišnji mandat.

Ona je svojim neznanjem i neadekvtanim rukovođenjem dovela do haosa u isplati zarada i drugih primanja radnicima, odnosno do ugroženosti bezbednosti zdravlja na radu usled nedostataka osnovnih sredstava i materijala za rad, odnosno izraubovanosti postojeće opreme – kaže Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata ZZJZ.

On dodaje da su se “neizborom direktora Zavoda po raspisanim konkursima, stekli uslovi da Ministarstvo zdravlja odmah imenuje novog vršioca dužnosti koji će u daljem toku biti dužan da sprovede novu proceduru izbora direktora, stabilizuje poslovanje i zaustavi sunovrat ustanove koji je izazvan postojećim katastrofalnim rukovođenjem”.  

- U Zavodu za javno zdravlje su neopozive ostavke podnela i dva člana Upravnog odbora, tako da je de fakto paralisan njegov rad kao izuzetno važnog organa upravljanja, čime se produbljuje sunovrat, a postojeći nelegitimni direktor, bez statusa, nekontrolisano nastavlja da vodi Ustanovu u propast.

Nadzornom odboru je davno istekao mandat, pa i sa te strane ne postoji nikakav legitiman kontrolno-nadzorni organ u Ustanovi.

Zahtevamo da se hitno imenuje vršilac dužnosti direktora ZZJZ Vranje, uz imenovanje i kompletiranje novog upravnog i nadzornog odbora – kaže Stojanović.

Inače, u štrajkački odbor koji zastupa interese zaposlenih imenovani su doktorka Svetlana Stojanović kao predsednica štrajkačkog odbora, Sunčica Trajković, doktor Jovica Stojanović, Svetlana Veličković, Nebojša Mladenović i Nenad Božilović.

tekst: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: