Nova komešanja u SIMPU

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.07.2015 - 17:19

Vranje - Nakon što je član Nadzornog odbora „Simpa“ Radomir Tešić krajem juna podneo ostavku na tu funkciju, rukovodstvo te kompanije podnelo je zahtev za promenu kompletnog Nadzornog odbora.

Ostavka predsednika NO Simpa Ostavka predsednika NO Simpa

Agencija za privredne registre odbila je zahtev jer je utvrđeno, kako se navodi u obrazloženju Agencije, da nisu ispunjeni uslovi iz Zakona o postupku registracije.

- Podnosilac registracione prijave podneo je 7. jula ove godine registracionu prijavu Agenciji za privredne registre. Zakonom je propisano da član Nadzornog odbora može u svako doba preostalim članovima dati ostavku pisanim putem.

Predviđeno je da je podnosilac prijave dužan da podnese prijavu u roku od 15 dana od dana nastanka podatka ili dokumenta koji su predmet registracije, odnosno promene registrovanog podatka ili dokumenta.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena ostavka člana Nadzornog odbora i zbog toga je zahtev odbijen – saopšteno je iz Agencije za privredne registre.

Kako se dodaje, za neblagovremeno dostavljanje dokumentacije, plaća se i kazna od 6.000 dinara.

Predsednik udruženja „Savet za borbu protiv organizovanog kriminala, mito i korupciju“ u Vranju Ivan Stevanović kaže da je njegovo udruženje uputilo „Simpu“ zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, u kome se od nadležnih traži dokumenat o dinamici isplate i visini zarada zaposlenih u upravi kompanije i Nadzornom odboru.

– Ta fabrika je na ivici propasti, pa nas zanima kolike su plate direktora i šefova „Simpa“, ali i ljudi iz Nadzornog odbora. Nakon što dobijemo to što smo tražili, a po zakonu moraju da nam dostave, znaćemo kome dalje treba da se obratimo, jer radnici muku muče  sa platama.

Vrlo verovatno da postoji realna potreba da inspekcija Ministarstva finansija u skorije vreme poseti „Simpo“ – kaže Stevanović.

Iako je na sajtu Agencije objavljeno Rešenje o odbačaju zahteva „Simpa“, generalni direktor te kompanije Slađan Disić za OK Radio tvrdi da Agencija nije odbila zahtev „Simpa“, već da je samo zatražena dopuna dokumentacije.

– Pre oko dva meseca član Nadzornog odbora Radomir Tešić je podneo ostavku koja je na Skupštini „Simpa“ usvojena 29. juna. To je odmah dostavljeno Agenciji za privredne registre.

U ponedeljak ujutru zvali su iz centralnog registra i zatražili da dostavimo samo kopiju njegove ostavke. U naredna dva dana to će biti rešeno, dakle, nema nikakvih problema – kaže Disić.

U obrazloženju Agencije na kraju se dodaje da će zahtev biti usvojen u Agenciji, ako „Simpo“ u roku od 30 dana od dana objavljivanja rešenja podnese registracionu prijavu, dostavi ostavku člana nadzornog odbora, dostavi i dokaz o uplati naknade u iznosu od 6.000 dinara za neblagovremeno podnetu prijavu i ako plati polovinu od iznosa propisane naknade za registraciju.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: