Nova komešanja u SIMPU

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.03.2015 - 11:07

Radnici fabrike nameštaja „Simpo“ u Vranju ponovo su organizovali štrajk upozorenja zbog kašnjenja plata.

Uprava SIMPA Uprava SIMPA

Kako se saznaje, oni su u petak mašine ugasili oko 14 sati, dakle sat vremena ranije, a u ponedeljak nisu želeli da rade od sedam do devet sati.

Iz menadžmenta „Simpa“ u petak je rečeno da će prvi deo februarske zarade biti isplaćen do 10. aprila, što se radnicima nije dopalo, pa su mašine bile ugašene na dva sata i na početku ove nedelje.

Novo obećanje stiglo je iz upravne zgrade, a to je da će akontacija na računima radnika biti do petka.

– Duguje nam se mnogo plata i opet počinju sa kašnjenjima. Kao što mi moramo da budemo svakog jutra na vreme na svojim radnim mestima, tražimo i da naše plate budu na vreme na našim računima.

Jedno se priča, drugo se radi, a pritom se svi ponašaju bahato. Ako smo to morali da trpimo godinama unazad, više ne moramo.

Koliko nas plaćaju, toliko ćemo da radimo. Iz upravne zgrade „Simpa“ u petak je stigla vest da generalni direktor ne želi da čuje o isplati zarada pre 10. aprila, ali smo ostali pri svojim zahtevima i već u ponedeljak ujutro dobili smo druge informacije.

Obećano nam je da ćemo prvi deo za februar da primimo do kraja ove nedelje.

Videćemo i to, a ukoliko se ne ispoštuje, radikalizovaćemo štrajk – kaže radnik fabrike S.M.

Generalni direktor „Simpa“ Slađan Disić i izvršni direktor proizvodnje Dragan Mihajlović ostali su u ponedeljak nedostupni za komentar o najnovijim štrajkovima upozorenja.

Kako se saznaje, radnicima „Simpa“ kompanija duguje osam celih plata. Iz prošle godine nisu im isplaćene zarade za drugi deo aprila, ceo maj, jun, jul i avgust, zatim oktobar, novembar i decembar.

Ove godine ostale su neisplaćene za februar, a za koji dan dolazi vreme i za martovsku platu.

autor: Aleksandar Aca Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: