Nova pomoć EU Vranju i jugu Srbije

Lokalne vesti - Subota 01.10.2016 - 12:59

Vranje – Sedamnaest mikro i malih preduzeća iz 14 lokalnih samouprava sa jugoistoka Srbije unaprediće svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mesta uz podršku razvojnog programa Evropski PROGRES, uz 253.880 evra za ovu aktivnost.

Sa dodele donacije u Vranju FOTO Evropski PROGRES Sa dodele donacije u Vranju FOTO Evropski PROGRES

 - Podrškom preduzetnicima, mikro i malim predzećimma mi težimo da povećamo  zaposlenost i doprinesemo lancu vrednosti lokalnih dobavljača, proširenju tržišta i većoj produktivnosti.

Vaša preduzeća će sprovesti i društveno odgovorne projekte tako da će i vaše lokalne zajednice videti direktnu korist od ove podrške
- rekao  je u Vranju šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji, Štefen Hudolin prilikom dodele ugovora o donaciji.

Evropski PROGRES uz finansijsku podršku EU i Vlade Švajcarske blisko sarađuje sa lokalnim i nacionalnim vlastima i definiše svoje aktivnosti tako da odgovore na potrebe stanovništva i partnera.

Vlada Srbije je 2016. proglasila godinom preduzetništva kako bi se na nacionalnom nivou unapredilo poslovno okruženje i razvio preduzetnički duh sa krajnjim ciljem da domaći preduzetnici budu konkurentni i spremno nastupe na zajedničkom, evropskom tržištu.

- Preduzetnici predstavljaju osnovni, najvažniji deo privrede u Srbiji i Vlada će ove, ali i naredne godine još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru.

Sredstava u budžetu ima i osmislićemo programe, u saradnji sa programima Evropske unije  kako bi pomogli preduzetnicima
- rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

 Zahvaljujući se u ime preduzetnika i preduzetnica na podršci, Milan Veličković, vlasnik porodične mlekare „Veličković“ iz Surdulice je istakao koliko je značajna podrška firmama u prvim godinama poslovanja.

Šef II sektora operacija Delegacije EU, Štefen Hudolin je ranije tokom dana sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem obišao Slobodnu zonu u Vranju čiji su infrastrukturni razvoj podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske kroz finansiranje izrade planske i tehničke dokumentacije, i na taj način doprinela realizaciji velikih investicija, kao što su „Geox“ i „Ditre Italia“.

Kroz novi projekat, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa opredelile 192.000 evra za dalje unapređenje infrastrukture u Slobodnoj zoni koje podrazumeva  izgradnju vodovodne mreže, atmosferske i fekalne kanalizacije i pristupne saobraćajnice.

- Preduslov svih investicija jeste razvijena infrastruktura, i ovo je konkretan primer značaja podrške koju Evropska unija i Vlade Švajcarske pružaju Vranju.

Naša buduća saradnja će ići u tom pravcu kroz realizaciju infrastrukturnih, ali i drugih projekata koje sprovodimo sa Evropskim PROGRES-om, a koji za cilj imaju bolji život građana i građanki Vranja
-  rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: