Nova pomoć EVROPSKOG PROGRESA Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 11.08.2016 - 12:44

U hotelu "Pržar" u Vranju održan je drugi godišnji sastanak Upravnog odbora razvojnog programa Evropski PROGRES.

Milenković na skupu na Pržaru FOTO vranje.org.rs Milenković na skupu na Pržaru FOTO vranje.org.rs

Na skupu je odlučeno da se sa više od 2,5 miliona evra podrže projekti za poboljšanje života stanovnika 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvalio se Delegaciji EU i Vladi Švajcarske na podršci koju dugi niz godina pružaju Vranju, kako kroz projekte koji se tiču razvoja infrastrukture u službi privlačenja investicija, tako i kroz one koji se odnose na poboljšanje uslova života socijalno ugroženih grupa.

- Lokalna samouprava u Vranju će i dalje posvećeno raditi na realizaciji razvojnih projekata sa posebnim osvrtom na infrastrukturno opremanje Industrijske zone.

Posebno bih istakao značajnu ulogu Programa u izradi Planova detaljne regulacije za Industrijsku zonu koji su pomogli izgradnju fabrike ”Geox".

Takođe, od velikog značaja je i izgradnja fabrike “Ditre Italia” koja će zaposliti 411 radnika
- rekao je Milenković.

On je dodao da je završetak Hirurškog bloka Bolnice u Vranju jedan od kapitalnih projekata lokalne samouprave.

Branko Budimir, pomoćnik direktorke Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, istakao je da je važnost sastanaka koji se organizuju jednom u tri meseca na terenu velika i da je njihov cilj usmeravanje rada na projektima.


On je takođe dodao da je ovo poslednja godina realizacije projekata Evropskog PROGRESA, pa je neophodno sumiranje postignutih rezultata.


Grem Tindal, menadžer Programa, zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji projekata i naglasio je da je cilj Evropskog PROGRESA da bude asistent u njihovoj implementaciji.

- Sa zadovoljstvom ćemo podržati one opštine koje imaju plan i viziju, jer vaš uspeh je i naš uspeh - naglasio je Grem Tindal.

Na sastanku je doneta odluka o finansiranju projekta "Infrastrukturno unapređenje na prostoru PDR Bunuševac 2 - pristupna saobraćajnica sa hidrotehničkim instalacijama".

Evropski PROGRES će finansirati radove sa 191.000 evra, dok će Grad Vranje izdvojiti 22.000 evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: